Τι δεν επηρεάζεται από την απεργία των ιατρών την Δευτέρα

«Τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, θα αντιμετωπιστούν», ξεκαθαρίζει στο SigmaLive ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ Δρ. Σωτήρης Κούμας. Αυτά, όπως εξήγησε, αφορούν σε περιστατικά πρώτων βοηθειών και σε ανάγκες εσωτερικών ασθενών. "Δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν ασθενείς", ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παρά την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στάση εργασίας (08:30-14:30), οι

ιατροί θα βρίσκονται στις θέσεις τους και θα χειριστούν το κάθε περιστατικό με τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Κούμα, τα χειρουργεία που είναι προγραμματισμένα για τη Δευτέρα δεν θα γίνουν, εκτός, όπως εξήγησε, εάν ένα χειρουργίο είναι προγραμματισμένα για πριν από τις 08:30. "Αυτό θα διενεργηθεί όπως προγραμματίστηκε", αναφέρει.

Ο Δρ. Κούμας δηλώνει ότι οι γιατροί απολογούνται προς τους ασθενείς για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, αλλά υπέδειξε ότι οι ευθύνες βαραίνουν άλλους.

Επανέλαβε τη θέση ότι η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συζήτηση στη Βουλή πρότασης νόμου ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ που προβλέπει επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών στο 68ο έτος ηλικίας.

Η κατάσταση, όπως είπε, θα εξετάζεται επί καθημερινής βάσεως κι εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων.

Έκτακτη συνεδρία Δ.Σ. ΠΑΣΥΚΙ

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ έχει έκτακτη συνεδρία στις 18:00. Το κύριο θέμα, σύμφωνα με τον Δρα. Κούμα, δεν αφορά στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στάση εργασίας των κυβερνητικών ιατρών, όμως, όπως είπε, αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τις εξελίξεις γύρω από αυτό το ζήτημα.

Κατά την έκτακτη συνεδρία, θ’ αρχίσει η εξέταση του γραπτού κειμένου των εισηγήσεων της Διεύθυνσης Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την οδηγία που έχει εκδοθεί από την ΠΑΣΥΚΙ για τον αριθμό ασθενών που θα εξετάζονται κατά την διάρκεια της εργάσιμης μέρας στα εξωτερικά ιατρεία από τους Ειδικούς (20 ασθενείς) και Γενικούς Ιατρούς (30 ασθενείς).

Keywords
Τυχαία Θέματα