Τη Δευτέρα η απόφαση για Μπλάτερ - Πλατινί

Την απόφαση της FIFA αναμένουν Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί μετά από την απολογία του Γάλλου δια μέσω εκπροσώπου.

Μετά από 9,5 ώρες απολογίας, ο δικηγόρος του Μισέλ Πλατινί αποχώρησε από τα γραφεία της FIFA και περιμένει τη Δευτέρα μαζί με τον Ζεπ Μπλάτερ την απόφαση του Δικαστικού Επιμελητηρίου της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας.

Ο

Γάλλος απολογήθηκε δια μέσω νομικού εκπροσώπου, αφού είχε ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί ενώπιον του Γερμανού δικαστή και επικεφαλής του Δικαστικού Επιμελητηρίου Χανς Γιόαχιμ Έκερτ, θεωρώντας ότι είναι προαποφασισμένη η ενοχή του.

"Ο Πλατινί είναι αθώος. Τώρα ελπίζουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εφαρμόσει τον νόμο", δήλωσε ο δικηγόρος του, εξερχόμενος από τα γραφεία της Νιόν.

Μία ημέρα νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Μπλάτερ, του οποίου η διαδικασία διήρκεσε αρκετά λιγότερο. Ο Ελβετός παράγοντας, μάλιστα, συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα, πριν από την ανακοίνωση της απόφασης που είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί.

Η υπόθεση που φέρνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τόσο τον πρόεδρο της FIFA όσο και τον πρόεδρο της UEFA έχει να κάνει με μία αμοιβή 1.700.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του Πλατινί με την υπογραφή Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της FIFA.

Αμφότεροι ισχυρίζονται ότι αυτά τα χρήματα αφορούν την εργασία του Γάλλου ως σύμβουλος της FIFA από το 1998 μέχρι το 2001 και δεν καταβλήθηκαν τότε λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της ομοσπονδίας.

Παρά την απουσία γραπτού συμβολαίου που θα αποδείκνυε την ορθότητα της πληρωμής, οι δύο παράγοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεταξύ τους προφορικό συμβόλαιο, που διαθέτει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η απόφαση που αναμένεται τη Δευτέρα θα είναι καταδικαστική για τους δύο παράγοντες και θα αφορά τιμωρία απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον επτά χρόνια.

Σε μία τέτοια περίπτωση, αμφότεροι θα κριθούν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους, έχοντας ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα 90 ημερών που λήγει στις 5 Ιανουαρίου.

Επιπροσθέτως, ο Πλατινί δεν θα καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα