Τι αλλάζει στην γεωργική ασφάλιση

Αλλαγές έρχονται στον τομέα της αγροτικής ασφάλισης μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς πλέον το κράτος αναλαμβάνει να πληρώνει το μισό κόστος σε περίπτωση ζημιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» ο Υπουργός Γεωργίας Γιώργος Κουγιάλης ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση στον αγροτικό τομέα, όπου μέσα από το νέο σχέδιο ασφάλισης επιχειρείται πλέον η σταθεροποίηση των εισοδημάτων του αγρότη, με το κράτος να αναλαμβάνει να αποζημιώσει σε ποσοστό 50% τη ζημιά.

«Το ρίσκο του γεωργού μειώνεται αμέσως. Στο παρελθόν το κράτος συνεισέφερε το 50% του ασφαλίστρου, αλλά αυτή τη στιγμή αναλαμβάνει τη ζημιά», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι η ασφάλεια πλέον «ανοίγει» και σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς δεν θα υπάρχει αποκλειστικά ο οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης κι αυτό γίνεται προκειμένου η Κύπρος να είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Όπως είπε, πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούν να επιφέρουν σύμμετρες μειώσεις στα ασφαλιστικά συμβόλαια, καθώς όπως σημείωσε, κατά το παρελθόν όταν υπήρχε ζημιά 20 εκ. ευρώ και ο ΟΓΕ διέθετε μόνο δέκα εκατομμύρια, έκανε σύμμετρη μείωση 50% εκ. ευρώ.

«Πλέον αυτό θα απαγορεύεται καθώς ασφαλιστικές εταιρίες και ΟΓΑ είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν το συμβόλαιο του αγρότη στο 100%», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα