Θεοχάρους:Ασυγχώρητες και επικίνδυνες υποχωρήσεις κυβέρνησης

Η διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία (ΔΔΟ), ούτε συνιστά απελευθέρωση του τόπους μας, ούτε μας απαλλάσσει από την κατοχή, αλλά τουναντίον μονιμοποιεί και νομιμοποιεί την διχοτόμηση, παραχωρεί ελληνικούς τόπους στην Τουρκία με την δική μας υπογραφή, εξαφανίζει για πάντα τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας από το νησί, και θέτει γερές βάσεις για τον εκτουρκισμό ολόκληρου του νησιού, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος

Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Σε ομιλία της στο παγκύπριο και εκλογικό συνέδριο του Κινήματος, στη Λευκωσία, η κ. Θεοχάρους, η οποία είναι υποψήφια για την θέση του Προέδρου του Κινήματος και αναμένεται να επανεκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου, είπε ότι “η ΔΔΟ, ούτε πατριωτική είναι, ούτε σώφρων, ούτε ρεαλιστική”, προσθέτοντας ότι “αν ήταν ρεαλιστική λύση θα είχε επιτευχθεί μετά από 40 χρόνια συζητήσεων, συνομιλιών και υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς”.

“Είναι μια παράλογη αναχρονιστική λύση, διάλυσης του κράτους μας, υπονόμευσης της πορείας του Ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο, μετατροπής της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο και στην συνέχεια σε τουρκικό βιλαέτι”, ανέφερε.

Ανέφερε επίσης ότι “το σημερινό status quo είναι απαράδεκτο και δεν επιτρέπει να ελπίζουμε στην επιβίωση του τόπου μας”, προσθέτοντας ότι “ελλοχεύουν όμως οι κίνδυνοι μιας κατάστασης χειρότερης από το status quo, με μια λύση ΔΔΟ, ειδικά μετά τα όσα έχει συμφωνήσει ο Πρόεδρος στον τομέα της διακυβέρνησης”.

“Συνεπώς, οφείλουμε να αξιολογήσουμε εξ αρχής τα δεδομένα και να δούμε με ποιες πολιτικές επιλογές είναι δυνατό να απαγκιστρωθούμε από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Πρέπει να εφαρμοστούν εναλλακτικές προτάσεις στηριζόμενες σε μια εξελικτική διαδικασία με συγκεκριμένο οδικό χάρτη”, πρόσθεσε.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι “πρωταρχική ανάγκη είναι να απαγκιστρωθούμε από όσα εμφανίζονται ότι έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής” και πρόσθεσε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ενημερώσει επακριβώς την ΕΕ για όσα πραγματικά έχουν συμφωνηθεί, διότι η ΕΕ είναι εντελώς παραπληροφορημένη ή της συμφέρει να προσποιείται ότι είναι παραπληροφορημένη”.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι “η Κυβέρνηση έχει κάνει ασυγχώρητες και επικίνδυνες υποχωρήσεις και λάθη στις διαπραγματεύσεις, έχει αναλάβει δεσμεύσεις, έχει παραπληροφορήσει τον λαό, την διεθνή κοινότητα και κυρίως την ΕΕ και είναι βαρύτατα εκτεθειμένη”.

“Η παρούσα διαπραγματευτική ομάδα και ο Πρόεδρος, δεν μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση όσο και αν επ` εσχάτων αναζήτησαν στήριξη για την αλλαγή στρατηγικής, από το Εθνικό Συμβούλιο. Ούτε καν να απαγκιστρωθούν από τις συνομιλίες και τις δεσμεύσεις τους δεν μπορούν, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “δεν μπορούν να αλλάξουν πολιτική, στρατηγική και μεθοδεύσεις διότι στοχεύουν σε μια μη ρεαλιστική και τελείως απαράδεκτη και εξωπραγματική λύση”.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι “όσοι αντιτιθέμεθα στην αθλιότητα της σημερινής κατάστασης που ελάχιστα διαφέρει από την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα της Τουρκίας, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά, να προχωρήσουμε δυναμικά, μαχητικά, αταλάντευτα και να εφαρμόσουμε πολιτική Εθνικής Σωτηρίας, βασιζόμενη στην χρηστή διακυβέρνηση, στην δημιουργία κράτους πρόνοιας και όχι κράτους παροχών, στην εξάλειψη της διαφθοράς, στην δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πληθυσμό”.

“Οι συνομιλίες για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, πρέπει να διεξάγονται με την Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται σε θέση Ισχύος και όχι γονυπετής”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην πορεία του Κινήματος, η κ. Θεοχάρους είπε ότι “δύναμη μας η εκρηκτική συμμετοχή εκατοντάδων μελών μας, η μαζική προσχώρηση εκατοντάδων ανένταχτων πολιτών, αλλά και των ενεργών μελών και σύσσωμης της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Κόμματος” και πρόσθεσε ότι “προχωρήσαμε μαζί, με μια ψυχή, χωρίς οικονομική στήριξη από πουθενά, περάσαμε από τις κακοτοπιές από τις οποίες περνούν όλοι οι νεοφανείς κομματικοί σχηματισμοί, αντιμετωπίσαμε δυσχέρειες, χλεύη και κακόβουλες επιθέσεις”.

Είπε ακόμη ότι το Κίνημα έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα εκλέγοντας 13 δημοτικούς συμβούλους, ενώ στηρίξαμε επίσης την εκλογή 13 Δημάρχων, μεταξύ των οποίων και τους δημάρχους Λεμεσού, Στροβόλου, Έγκωμης και Λευκωσίας.

Ανέφερε επίσης ότι το Κίνημα έγινε αποδεκτό ως ισότιμο μέλος του Κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών και ισχυρή αντιπροσωπεία του ECR ήλθε στην Κύπρο για να στηρίξει την εκλογική μας προσπάθεια και πρόσθεσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα διοργανωθεί στην Λευκωσία το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του ECR.

Η Ιντερπόλ απέρριψε το αίτημα του Αζερμπαϊτζάν

Εξάλλου, η Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι εκπροσώπησε την Ομάδα Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο ΕΚ, της οποίας είναι Πρόεδρος, στο δημοψήφισμα που έλαβε χώραν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στις 20 Φεβρουαρίου μαζί με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννη Σελινόπουλο.

Ανέφερε ότι σε αντίδραση της συμμετοχής τόσον της ιδίας όσο και δύο άλλων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, το Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των τριών και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε χθες ότι η Ιντερπόλ απέρριψε το αίτημα του Αζερμπαϊτζάν.

Συλλούρης: "Είμαστε όλοι δεσμευμένοι για την διατήρηση του ελληνισμού"

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι η λύση του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται μόνο από την Τουρκία” και πρόσθεσε ότι “εμείς προσπαθούμε αλλά είναι φανερό με όλες τις προσπάθειες που το οδηγεί η Τουρκία”.

Ανέφερε επίσης ότι “είμαστε όλοι δεσμευμένοι για την διατήρηση του ελληνισμού σε αυτό τον τόπο” και ότι “για να γίνει αυτό πρέπει να λυθεί σωστά το Κυπριακό και να λειτουργεί καλύτερα το κράτος μας”.

Επιπλέον, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η δημιουργία και η λειτουργία ενός κράτους δικαίου που πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να γίνει σύγχρονο, ευρωπαϊκό και αποτελεσματικό που θα είναι απαλλαγμένο από διαφθορά και διαπλοκή, είναι απόλυτα έργο δικό μας, εξαρτάται μόνο από εμάς.

“Σε αυτό τον τομέα της δημιουργίας ενός σωστού κράτους, μέχρι που να καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό αλλά και μετά την λύση του Κυπριακού, μπορούμε να συμβάλουμε όλοι με συναινέσεις, με σχεδιασμούς και με προγράμματα”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι έχουμε την δυνατότητα, έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, ας δημιουργήσουμε την Κύπρο που μας αξίζει την Κύπρο που αντιπροσωπεύει την ποιότητα των ανθρώπων της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Κίνημα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι αυτό θα συνεχίσει τον πολιτικό πολιτισμό ανεξάρτητα διαφορών και διαφωνιών που εμπλουτίζουν την Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι όταν ακούει αντίθετη άποψη δεν θυμώνει, δεν ενοχλείται”.

“Όταν μου λένε ότι κάνω λάθος το ευχαριστιέμαι γιατί μόνο έτσι μπορεί να βρούμε το ορθότερο”, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην κ. Θεοχάρους, ο κ. Συλλούρης είπε ότι το γεγονός ότι εκλέγεται άνευ ανθυποψηφίου δείχνει την ενότητα του Κινήματος, όπως είπε, “αλλά και την διάθεση όλων να σε στηρίξουν για την πολύ δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας και ως Κίνημα και τους δύσκολους καιρούς που έρχονται για την Κύπρο ώστε το Κίνημα μας να μπορέσει να προσφέρει στην Κύπρο”.

Αναφέροντας ότι οι περισσότεροι στην Αλληλεγγύη προέρχονται από άλλα κόμματα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “στη λειτουργία μας στην Αλληλεγγύη πρέπει να αποδείξουμε, μη έχοντας τα βαρίδια που έχουν τα παλιά καθιερωμένα κόμματα, ότι ο λόγος που δημιουργήσαμε ένα καινούργιο Κίνημα ήταν για να δώσουμε κάτι το διαφορετικό”.

“Κάτι διαφορετικό στον κομματικό πολιτικό πολιτισμό, κάτι διαφορετικό στις πολιτικές προτάσεις, κάτι διαφορετικό στις συμπεριφορές. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι διότι δεν εξυπηρετήθηκε, για παράδειγμα, το προσωπικό μας συμφέρον για πολιτική, κομματική ανέλιξη και φύγαμε από τα κόμματα μας και δημιουργήσαμε την Αλληλεγγύη”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη η αξιοπιστία της πολιτικής που χάνεται σήμερα πρέπει να την επανορθώσουμε, ξεκινώντας από την δική μας προσωπική συμπεριφορά.

“Πρέπει καθημερινά να αποδεικνύουμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε, ότι έχουμε ιδέες για τον τόπο μας και δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον τόπο μας και πρέπει καθημερινώς να αποδεικνύουμε όλοι μαζί στην Αλληλεγγύη και ο καθένας ξεχωριστά ότι είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας προς τον άλλο για να δικαιολογείται το όνομα και να δικαιολογείται ότι είμαστε αλληλέγγυοι προς την κοινωνία και τον λαό της Κύπρου”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι αυτή ήταν η φιλοσοφία και η προσέγγιση της ίδρυσης της Αλληλεγγύης η οποία θέλει να στηρίξει αυτό τον λαό και αυτή την κοινωνία, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και εθνικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, το νησι, στην κ, βασεις, λύση, κυπρος, status, συγκεκριμένο, συμμετοχή, εκλογες, δημοψηφισμα 2015, βουλη, κυπε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, ομαδα διας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, ελενη, δημοκρατια, κυπρου, νησι, αξιζει, αλληλεγγυη, βρισκεται, γεγονος, γινει, διαστημα, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δυναμικο, εγινε, ειπε, ερχονται, ιδεες, ομιλια, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λευκωσια, λειτουργια, λύση, μικρο, ναγκορνο καραμπαχ, ομαδα, παντα, ονομα, ποιοτητα, υπογραφη, ψυχη, συγκεκριμένο, συνεχεια, συμμετοχή, συγχρονο, τουρκια, φυγαμε, δημητρης, εθνικο, μπροστα, στην κ, status
Τυχαία Θέματα