Θεοχάρους: Ο ΘΟΚ επιχειρεί να πλήξει τον θεσμό του Γ.Ελεγκτή

Την αντίδρασή της για το γεγονός ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αναγκάζεται να διενεργεί εφόδους σε κρατικούς ή ημικρατικούς οργανισμούς για να εξασφαλίσει στοιχεία ώστε κάνει τη δουλειά της, εκφράζει η Πρόεδρος του «Κινήματος Αλληλεγγύη» Ελένη Θεοχάρους.

Αναφερόμενη στη μετάβαση, το μεσημέρι, λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στον ΘΟΚ για τη λήψη στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες που έχουν διενεργηθεί από τον ΘΟΚ για όλες

τις φετινές παραστάσεις της τραγωδίας «Αντιγόνη», η κ. Θεοχάρους είπε πως έφυγαν και πάλι με άδεια χέρια.

Σημειώνοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε δημόσια ότι ο ΘΟΚ εμπίπτει στο πεδίο ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή, ανέφερε ότι το ΔΣ του ΘΟΚ εξακολουθεί να αμφισβητεί τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και δείχνει στην κοινωνία ότι θέλει να είναι υπεράνω του νόμου.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Είναι πλέον σαφές ότι συνειδητά το ΔΣ του ΘΟΚ επιχειρεί να πλήξει τον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή. Εμείς τονίζουμε ότι στηρίζουμε ενεργά και τον Γενικό Ελεγκτή και τον ρόλο που διαδραματίζει στην κοινωνία μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του ΘΟΚ, λανθασμένα κατηγορεί τον Γενικό Ελεγκτή ότι εμπλέκεται σε ένα εξόχως πολιτικό θέμα, ξεχνώντας παράλληλα ότι εκ της θέσεως του ο Πρόεδρος του ΘΟΚ, όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να εμπλέκεται σε πολιτικό θέμα, πόσο μάλλον να προκαλεί ο ίδιος, και όταν καλείται να υποστεί έλεγχο να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του ελέγχου.

Ο ΘΟΚ, συνέχισε η κα. Θεοχάρους, οφείλει να ξεκαθαρίσει, αφού θεωρεί αναρμόδια την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε ποιον θεωρεί ότι πρέπει να λογοδοτήσει. Ανέφερε παράλληλα ότι η λεγόμενη δικοινοτική επιτροπή Πολιτισμού, δεν είναι ούτε υπεράνω του κράτους ούτε υπεράνω του νόμου της κυπριακής πολιτείας. Όπως είπε, όφειλε να διασφαλίσει άδεια από την αρχή για τους αρχαιολογικούς χώρους από το Υπουργείου Συγκοινωνιών και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Ουδέν έπραξε εν προκειμένω και ελέγχεται για αυτό. Και αν νομίζουν οι οποιοιδήποτε έχουν διοριστεί είτε από την `ΤΔΒΚ` είτε από οποιονδήποτε άλλο ότι μπορούν να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι γελασμένοι. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ», ανέφερε.

Κληθείσα να σχολιάσει την αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του Γενικού Ελεγκτή από πολιτικά κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς, η κα. Θεοχάρους ανέφερε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει πάντα υπεράνω την Κυπριακή Δημοκρατία και σέβεται τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του κράτους. Πρόσθεσε ότι αν κάποιοι τους παραβιάζουν είναι δικαίωμα και του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτού να παρεμβαίνουν όταν κρίνουν ότι αυτό είναι απαραίτητο.

«Οι πολιτικοί αρχηγοί σίγουρα μπορούν να εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες αλλά αυτό δεν μας αφορά, δεν είναι δική μας υπόθεση. Εμάς η μοναδική μας έγνοια είναι η διάσωση της κυπριακής Δημοκρατίας και η αξιοπρέπεια και η διάσωση του ελληνισμού στην Κύπρο», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να δεχτούν ότι προάγει την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, παράσταση η οποία έγινε στο κατεχόμενο Θέατρο της Σαλαμίνας, αφού διασφαλίστηκε από κάποιους, οι οποίοι δεν είναι αρμόδιοι να διαχειρίζονται τις τύχες του κυπριακού ελληνισμού, άδεια από το λεγόμενο υπουργείο πολιτισμού της «ΤΔΒΚ». Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα ο καθένας ας εξαγάγει τα συμπεράσματά του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα