Θέλουν την Κυθρέα υπό Ε/κ διοίκηση οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της Κωμόπολης της Κυθρέας και της Ευρύτερης Περιοχής της Κυθρέας απαιτούν όπως υπάρξει διεκδίκηση στις διαπραγματεύσεις ώστε η περιοχή τους να συμπεριληφθεί στην υπό ε/κ διοίκηση περιοχή, σε μια ενδεχόμενη λύση.

«Σ’ ένα σχετικά μικρό ποσοστό εδάφους (γύρω στο 2+%), μάλιστα δίπλα από τη Λευκωσία (ουσιαστικά είμαστε η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας), μπορούν να επιστρέψουν πολλές χιλιάδες Ε/κ πρόσφυγες και έτσι να μειωθεί σημαντικά και το κόστος της λύσης σε σχέση με τις περιουσίες τους», αναφέρεται. Προστίθεται

ότι η Κυθρέα όπως και τα 4 από τα γύρω χωριά είχαν πριν αμιγώς ε/κ πληθυσμό και τα άλλα δύο ήταν μικτά (γύρω στο 15% Τ/Κ στο Νέο Χωρίο και Παλαίκυθρο μόνον).

Ξεκαθαρίζουν παράλληλα ότι για τους Κυθρεώτες μια σωστή λύση δεν είναι ασφαλώς εκείνη που απλά θέτει την περιοχή τους υπό ε/κ διοίκηση και δεν θα πληροί άλλες σημαντικές προδιαγραφές.

«Εμείς θέλουμε λύση που θα ικανοποιεί πρωτίστως τις βασικές προϋποθέσεις μιας βιώσιμης και λειτουργικής πολιτείας και που θα βασίζεται στις γνωστές αρχές μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής χώρας – μέλους της Ε.Ε και θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα τουρκικά στρατεύματα και την κατοχή. Στην προσπάθεια της πολιτικής μας ηγεσίας να επιτύχει μια τέτοια λύση δίδουμε κάθε ενθάρρυνση και στήριξη γιατί ανησυχούμε για τον καταλυτικό αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει συνήθως ο παράγοντας χρόνος!», αναφέρεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα