«Θέλουμε τη διάκριση οργανωτικά και αγωνιστικά»

Το χρυσό μετάλλιο θα επιδιώξουν στο Πρωτάθλημα Μικρών Κρατών Ευρώπης Εφήβων U20 και Νεανίδων U19 που θα διεξαχθούν σε Λευκωσία και Εδιμβούργο αντίστοιχα μεταξύ 1ης – 3ης Απριλίου 2016 οι Εθνικές μας ομάδες.

Οι στόχοι των Εθνικών ομάδων οριοθετήθηκαν από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δρα Μιχάλη Κρασιά σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Ο κ. Κρασιάς αναφέρθηκε αρχικά στο οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης στη Λευκωσία λέγοντας

ότι η οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από έμπειρα στελέχη, ενώ έκανε ειδική αναφορά τόσο στους χορηγούς όσο και στους 100 περίπου εθελοντές που θα συνδράμουν στη διοργάνωση. Ο δρ Κρασιάς έκανε ειδική αναφορά και στον ΚΟΑ και τη βοήθεια που προσφέρει στην Ομοσπονδία.
Ο κ. Κρασιάς κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στους αγώνες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διοργανωθεί μια ξεχωριστή διοργάνωση. Σημειώνεται ότι η επιλογή της Κύπρου για τη διοργάνωση των Αγώνων έγινε κατόπιν κλήρωσης από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Οι αγώνες των Εφήβων θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, αλλά και στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Δομετίου (θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1η Απριλίου,ο Β Όμιλος με τη συμμετοχή Σκωτίας, Λουξεμβούργου, Σαν Μαρίνο). Στον Α’ Όμιλο θα συμμετάσχουν η Κύπρος, Νήσοι Φαρόε και Β. Ιρλανδία.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 την Κυριακή 03 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Οι αγώνες θα μεταδίδονται διαδικτυακά από την Alfasports.tv, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ γίνονται προσπάθειες τηλεοπτικής κάλυψης του τελικού.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ είπε ότι οι Εθνικές μας ομάδες Εφήβων και Νεανίδων προετοιμάστηκαν πάρα πολύ καλά με στόχο το χρυσό μετάλλιο, αφού όπως είπε διαθέτουμε αρκετά καλές ομάδες. Η δωδεκάδα της Εθνικής Εφήβων αποτελείται από τους:

Αντώνης Λιοτατής (Ν. Σαλαμίνα), Στέφανος Χαριδήμου (Εθνικός Λατσιών), Παντελής Χρηστίδης (Α.Ο. Διόνυσος), Νικόλας Ελευθερίου, (Αναγέννηση Δ.), Χαράλαμπος Ζορπής, Μιχάλης Αθανασίου, Μάριος Στρουγκάρεβιτς, Γιάννος Ευδώρου, (Ανόρθωσις), Μάριος Αδάμου, Ανδρέας Χρίστου (Ολυμπιάδα Φρ.), Χρίστος Σωκράτους (Παφιακός), Τζέϊμς Αναστασιάδης (University of Ηawaii). Την προπονητική ομάδα αποτελούν οι Ντίμιταρ Λέτσιεφ, Στέργιος Φραγκέσκου και ο φυσιοθεραπευτής Ιωάννης Κτωρής.

Την αποστολή της Εθνικής Νεανίδων που θα ταξιδέψει την Τετάρτη στις 21:55 για το Εδιμβούργο αποτελούν οι: Χρίστος Μαλέκκος (αρχηγός αποστολής), Πέτρος Πατσιάς (προπονητής) και Κωστάκη Παναγίδη (βοηθός προπονητή), Άριστος Ευριπίδου (φυσιοθεραπευτής) και οι πετοσφσαιρίστριες:
Κατερίνα Ζακχαίου, Ράνια Στυλιανού, Εβίτα Λεωνίδου, Βασιλική Χ’’Κωνστάντα (Απόλλων), Ελένη Κακουρή, Ελένη Κολοκοτρώνη, Βασιλική Κωνσταντίνου (Ανόρθωσις), Μαρία Κωνσταντίνου, Άντρεα Θεοτή (Παφιακός), Αιμιλία Δημητρίου(Αναγέννηση Δ.), Στέλλα Κωνσταντινίδου (Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου) και Άντρεα Ττοουλιά ((Ανόρθωσις Πετ.).

Την αποστολή θα συνοδεύσει και ο διεθνής διαιτητής Χρίστος Μαϊφόσιης που θα σφυρίξει στους αγώνες.

Γ. Στεφανίδης: «Διοργανώνουμε με επιτυχία τέτοιες διοργανώσεις»
Ο υπεύθυνος των αγώνων τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιώργος Στεφανίδης ανέφερε ότι η ΚΟΠΕ διοργανώνει από το 2000 μεγάλες διοργανώσεις και τις φέρνει σε πέρας με επιτυχία. Όπως είπε, όλες οι ομάδες θα αφιχθούν μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Λέτσιεφ: «Είμαστε έτοιμοι για το χρυσό»
O προπονητής της Εθνικής Εφήβων Ντίμιταρ Λέτσιεφ, αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον ίδιο, ανέφερε ότι η ομάδα προετοιμάστηκε πολύ καλά με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Όπως είπε, και οι 18 παίκτες που κλήθηκαν στην Προεθνική ήταν ισάξιοι, αλλά θεωρεί ότι η τελική δωδεκάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και θα φέρει το χρυσό μετάλλιο.

Α. Λιοτατής: «Να αφήσουμε το χρυσό στην Κύπρο»
Ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων Αντώνης Λιοτατής ανέφερε ότι όλοι οι διεθνείς είναι πανέτοιμοι για να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η τεχνική ηγεσία να αγωνιστούν στη χώρα τους. Όπως είπε: «Θέλουμε να αφήσουμε το χρυσό στην Κύπρο».

Π. Πατσιάς; «Της φρονίμης ολίγα»
Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξεκινήσω με ένα ρητό: ««Της φρονίμης ολίγα. Μετά από 30 προπονήσεις και τρία φιλικά προετοιμασίας είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες στη Σκωτία. Θα κυνηγήσουμε το χρυσό μετάλλιο με σοβαρότητα και πειθαρχημένα για να τιμήσουμε τη σημαία μας και το κυπριακό βόλλεϊ».

Ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης ευχήθηκε στην ΚΟΠΕ κάθε επιτυχία στη διοργάνωση λέγοντας ότι ο ΚΟΑ είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και διοργανώσεις που προβάλλουν την Κύπρο.
Εξάλλου, εκ μέρους της Kapnos Airport Shadule Χαράλαμπος Καπνός και του ΟΠΑΠ Πάμπος Χρίστου ευχήθηκαν στην ΚΟΠΕ και στις Εθνικές μας ομάδες κάθε επιτυχία στις δυο διοργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα