Θεατρικά και μουσικά δρώμενα στην Κύπρο το επόμενο διάστημα

Διάφορα θεατρικά και μουσικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο το επόμενο διάστημα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού και διευρύνοντας τις επιλογές για ποιοτική διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας συνεχίζει τις εκτός-Φεστιβάλ δράσεις της και παρουσιάζει την παράσταση «Κάποιος να με προσέχει» του Frank McGuinness, στο Δημοτικό Θέατρο

Λευκωσίας, στις 28 Απριλίου 2023, στις 20:30.

Συνεχίζοντας με τη Λεμεσό, το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε μέσω δελτίου Τύπου τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει στον χώρο του τον Μάιο. Στις 2 Μαΐου, στις 20:30, παρουσιάζεται η κωμωδία του Μάριους Φον Μάγιενμπουργκ «Ο Άσχημος» από τη θεατρική ομάδα enacttheatre. Στις 3 του μηνός, στις 20:30, το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» παρουσιάζει την εαρινή του συναυλία, ενώ στις 5 του μηνός, στις 20:30, η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει τις «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου και με μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών.

Στις 7 Μαΐου, στις 11:00, θα λάβει χώρα ένας διαδραστικός περίπατος, αφιερωμένος στους ανθρώπους της Πλατείας Ηρώων, σε επιμέλεια των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου. Την ίδια ημέρα, στις 20:30, ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ ΑΝΙΜΕ μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του.

Στις 9 Μαΐου, στις 20:30, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και η ΟΕΛΜΕΚ, στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων της Οργάνωσης, παρουσιάζουν το «Σμιλεύοντας ψυχές. Σμιλεύοντας καρδιές», ένα αφιέρωμα στους Κύπριους καθηγητές και δημιουργούς μέσα από την παρουσίαση έργων καθηγητών μουσικής και γνωστών συνθετών.

Στις 13 του μηνός, στις 19:00, παρουσιάζεται ο «Οθέλλος» του William Shakespeare, βιντεοσκοπημένος ζωντανά από τη σκηνή Lyttleton του National Theatre, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, στις 21:00, ανεβαίνει η σουρεαλιστική κωμωδία «H Δημοκρατία του Μπακλαβά», σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά.

Ακόμη, στις 22 του μηνός, στις 20:30, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στις 24 και 25 Μαΐου, στις 20:30, παρουσιάζεται η παράσταση «Φοίνιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ», από την ομάδα «Σόλο για Τρεις». Τέλος, στις 26 Μαΐου, στις 20:30, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο τη Συμφωνία αρ. 19 του Maxim Berezovsky, το Κοντσέρτο για βιολί του Tchaikovsky και το έργο Musica Serena για ορχήστρα εγχόρδων του Pēteris Vasks. Το πρόγραμμα κλείνει με την Τσέχικη Σουίτα του Dvořák.

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και στη Λάρνακα το προσεχές διάστημα. Στις 19 Απριλίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος θα διοργανωθεί συναυλία για Πιάνο Τρίο με έργα σύγχρονων Κυπρίων συνθετών. Από τις 20 έως τις 23 Απριλίου, θα λάβει χώρα το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» και στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.

Παράλληλα, στις 22, 23, 29 και 30 του μηνός, η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα ανεβάζει στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα το έργο του Ουίλιαμ Γουόρντον «Μπέρντυ, Το Αγόρι Πουλί», σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη. Στις 24 Απριλίου, στις 20:30, η μουσική ομάδα Quintus Ensemble παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος ένα αφιέρωμα στον Astor Piazzolla.

Στις 26 Απριλίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος διοργανώνεται βραδιά λυρικού και ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, με τίτλο «Ένα φεγγάρι αλλόκοτο». Ακόμη, στις 28 του μηνός, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, διοργανώνεται συναυλία κλασικής μουσικής για φωνή, σαξόφωνο και πιάνο υπό τον τίτλο «Εαρινός ρομαντισμός». Στις 30 Απριλίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας παρουσιάζει συναυλία με τίτλο «Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Broadway».

Στις 4 Μαΐου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος, η Alpha Square παρουσιάζει την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Μύγα Τσε Τσε». 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα