Θάνατος ΣΥΟΠ: Συγκλήθηκε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο-Προχωρούν οι έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το χαμό του άτυχου ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιού. Ο 27χρονος είναι το τρίτο θύμα τους τελευταίους 13 μήνες στις τάξεις της Εθνικής Φτουράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, συγκάλεσε έκτακτα το Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Φρουράς για να εξεταστούν τα θέματα ασφαλείας.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής όπου ο κ. Πετρίδης ως πολιτικός προϊστάμενος, έδωσε οδηγίες για θέματα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα οι οδηγίες του Υπουργού αφορούν τον έλεγχο όλων των υφιστάμενων διαδικασιών,

την επίβλεψη της εφαρμογής τους και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέοι έλεγχοι.

Ο έλεγχος των μέτρων θα αφορά όλους τους τομείς της Εθνικής Φρουράς, όπως οι εκπαιδεύσεις, η καθημερινότητα των Μονάδων, αλλά και θέματα που αφορούν τις οδικές κινήσεις.

Μέχρι στιγμής βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες από την Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, καθώς έχει ληφθεί ως τεκμήριο οπτικοακουστικό υλικό. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, εξετάζεται το ύψος όπου ο άτυχος 27χρονος πραγματοποίησε την πτώση του, καθώς φέρεται να μην ήταν στο προβλεπόμενο ύψος, ενώ το κουτί που βρίσκεται εντός του ελικοπτέρου θα ρίξει φως στις έρευνες των αρχών.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, τη στιγμή της πτώσης του Παναγιώτη Γιαννιού, το ελικόπτερο βρισκόταν εν κινήσει και σε στροφή, αλλά και σε μη προβλεπόμενη ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων (καρδιά, νεφροί, πνεύμονας και ήπαρ) χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος.

Η κηδεία του άτυχου ΣΥΟΠ θα τελεστεί αύριο στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Διαβάστε ακόμη: 

Θάνατος ΣΥΟΠ: Σε μαρτυρικό υλικό και νεκροτομή οι απαντήσεις (vid)

«Το Μάμμαρι κι όλο το νησί θρηνεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα