Τετράμηνα: Έτσι διαμορφώνεται το σύστημα αξιολόγησης - Τι προνοεί η πρόταση

Την πρόταση της για κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης τετραμήνων και τη διατήρηση μίας κεντρικής εξέτασης στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς εξήγησε η Υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση παρουσιάστηκε τη Δευτέρα προς τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, η Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι πρόκειται για την πρόταση που σχεδίαζε από αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μετά και την ρύθμιση που έγινε για την τρέχουσα

χρονιά.

Όπως είπε, προηγήθηκε διαβούλευση με όλους τους συνεργάτες και με τους μαθητές οι οποίοι υπέδειξαν μία σοβαρότητα και ωριμότητα στην διαδικασία και κατέληξαν σε μία πρόταση που στηρίζεται στις βασικές αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, είναι μαθητοκεντρική που είναι και ζητούμενο για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα που επιτρέπει στα παιδιά να αναδείξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους.

Όσο αφορά το τι προνοεί η πρόταση αυτή, ανέφερε ότι αλλάζει η ενδιάμεση εξέταση του Γενάρη αλλά παραμένουν τα δύο τετράμηνα όσο αφορά τον χωρισμό της ύλης, τον Γενάρη θα έχουν βαθμολογία η οποία θα προκύπτει από πολλαπλές μορφές αξιολόγησης που θα περιλαμβάνει και διαγωνίσματα, μικρές εργασίες και άλλα projects.

Όσο αφορά την τελική εξέταση, θα στηρίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό της ύλης της χρονιάς και αυτό θα οριστεί στην αρχή της χρονιάς για να γνωρίζουν έγκαιρα ποια θα είναι η εξεταστέα και ποια η διδασκόμενη ύλη.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΝ: Αυτές είναι οι αλλαγές που προωθούνται για τις εξετάσεις τετραμήνων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τετράμηνα, #45,tetramina, #45