Τεστ DNA για την επιστημονική ταυτοποίηση του Π.Μαυρίκου

Το DNA είναι αυτό που θα δώσει τις οριστικές απαντήσεις για το κατά πόσο ο άνδρας που απανθρακώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο πολυτελές αυτοκίνητο στην Αττική Οδό είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων.

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι η σύζυγος του Π. Μαυρίκου έχει, ήδη, αναγνωρίσει τη σορό από τιμαλφή που έφερε επάνω του, όμως, επίσημες ανακοινώσεις δεν θα γίνουν από πλευράς αστυνομίας πριν ολοκληρωθεί

η εξέταση του DNA πιθανότατα αύριο Παρασκευή.

Το μοιραίο αυτοκίνητο, υπό άγνωστες συνθήκες, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ κινείτο επί της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έσπευσαν ματαίως να βοηθήσουν τον οδηγό του, το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά είτε εν κινήσει είτε μετά από σύντομη επαφή με το στηθαίο. Ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο αλλά με την πόρτα του προς το στηθαίο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. Η φωτιά, όπως δείχνουν και τα πρώτα στοιχεία που συλλέγει η αστυνομία από τις κάμερες της Αττικής Οδού, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει φρικτό θάνατο. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής (εννιά άνδρες με τρία οχήματα) η οποία έσβησε την φωτιά και απεγκλώβισε το απανθρακωμένο άτομο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την αρχή επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Στις ανακρίσεις συμμετέχει επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αργότερα, το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί εξονυχιστικά. Ήδη άτομα της οικογενείας του αλλά και από το περιβάλλον των συνηγόρων του αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ατύχημα.

Ο Π. Μαυρίκος έγινε ευρύτερα γνωστός πριν από περίπου δύο μήνες όταν αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου, κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Μαζί με τον Τάκη Μούσσα και τον Χρήστο Φράγκο εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος με μεγάλη επιρροή σε έντυπα αλλά και ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν, προκειμένου να εκβιάζουν επιχειρηματίες, τράπεζες αλλά και ΔΕΚΟ όπως και πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να διασφαλίζουν υπέρογκα ποσά δια μέσου διαφημίσεων.

Η Αμαλία Κάτζου κατήγγειλε ότι εκβιάστηκε και απειλήθηκε για να χορηγήσει διαφήμιση σε έντυπα και σε ιστοσελίδες που ελέγχονταν από το κύκλωμα από την θέση που είχε στην ΕΥΔΑΠ. Μετά τη σύλληψή τους έγιναν γνωστά και άλλα στοιχεία, ιδιαίτερα για τους Π. Μαυρίκο και Τ. Μουσσά, εκ των οποίων ξεχωρίζει η σχέση τους με τη Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας του Α. Σαμαρά.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος υπήρξε εκδότης πολλών εφημερίδων. Η εκδοτική δραστηριότητά του ξεκίνησε ενώ ακόμη ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Αν και τα έντυπα του πουλούσαν ελάχιστα φύλλα λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης και σταδιακά έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Ακρόπολη», «24 Ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα