Τέλος στις χειραποσκευές στα ταξίδια προτείνουν οι ΗΠΑ

Τη μείωση του μεγέθους χειραποσκευών στα αεροσκάφη, προτείνει ο γερουσιαστής Ηνωμένων Πολιτειών Chuck Schumer.

Σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι πρέπει να μειωθούν τα μεγέθη χειραποσκευών, για να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες μεσαίας τάξης και έτσι οι αποσκευές με ροδάκια να πωλούνται σε μεγαλύτερα μεγέθη.

Το μέγεθος των χειραποσκευών που συνιστά ο γερουσιαστής είναι 22 x 14 x 8 ίντσες.

Ωστόσο η πρόταση του γερουσιαστή βρέθηκε αντιμέτωπη με κριτικές που υποστηρίζουν ότι θα εξαφανιστεί το διεθνές

«σύμβολο» του ταξιδιώτη που είναι οι μικρές αποσκευές με ροδάκια.

Όπως ομολογεί ο Τσακ, οι ταξιδιώτες θα αναγκαστούν να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις αποσκευές τους ή να αγοράζουν νέες. Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η πρόταση δε θα επιβαρύνει μόνο το πορτοφόλι της οικογένειας, αλλά θα βλάψει και τους αυτούς που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς διότι η προτεινόμενη λύση δεν επιτρέπει επίσης τις μικρές αποσκευές με ροδάκια».

«Φτάνει πια! Πληρώνουμε επιπλέον για τις ελεγμένες αποσκευές, το χώρο για τα πόδια, τα μαξιλάρια, ακόμα και τα φιστίκια. Οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ και δεν χρειάζεται να προστίθεται αυτό το επιπλέον βάρος στις πλάτες των ταξιδιωτών. Πολλοί ταξιδιώτες, επιβαρύνονταν με τις χειραποσκευές για χρόνια» κατέληξε.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αεροπορικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής δεν δέχθηκαν την πρόταση αυτή εν αντιθέσει με τις Emirates, Lufthansa και 7 ακόμη που την εφαρμόζουν.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα