Τελικές αγορεύσεις για την προσφυγή νοσηλευτών για αποκοπές

Πολύ σημαντική η σημερινή μέρα για τον νοσηλευτικό κόσμο, καθώς αναμένονται σε λίγο στο Δικαστήριο οι τελικές διευκρινήσεις – αγορεύσεις, επί της προσφυγής των 211 νοσηλευτών στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για την αποκοπή της αντιμισθίας από εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας), η οποία ξεκίνησε το 2014.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε ότι μετά και από τις τελικές αγορεύσεις υπολογίζει

πως η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Αν και η σημερινή μέρα επισκιάζεται από τα χθεσινά γεγονότα με τη σύλληψη του ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτη Γεωργίου, εντούτοις ο κ. Πετέλης αναφέρει ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τους νοσηλευτές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, γιατί ένα δίκαιο αίτημα του κλάδου πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και βαίνει προς το τέλος.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αποκόπτει ποσοστό από την αντιμισθία για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας), που αφορά το 25% πάνω στην αντιμισθία για νυχτερινή βάρδια, εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες, 100% αποκοπή της αντιμισθίας της απογευματινής βάρδιας συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου και 100% του επιδόματος επικινδυνότητας, που παραχωρείτο σε νοσηλευτές της Ψυχικής Υγείας.

“Θα πάμε στο Δικαστήριο σήμερα για να ακούσουμε και εμείς τις αγορεύσεις. Αντιλαμβάνεστε είναι σημαντική για την ΠΑΣΥΝΟ η προσφυγή. Η αποκοπή η οποία έγινε ήταν καταχρηστική και γι` αυτό είχαμε ξεκινήσει τη συγκεκριμένη προσφυγή εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης”, είπε ο κ. Πετέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα