Τελετή αγιασμού και εγκαινίων της COBALT

Τελετή αγιασμού και εγκαινίων του πρώτου της αεροσκάφους πραγματοποίησε η COBALT σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, σηματοδοτώντας την αναγέννηση της κυπριακής αεροπλοΐας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα της COBALT από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό του αεροσκάφους.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κοκτέιλ, όπου παρευρέθηκαν φυσιογνωμίες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και δημοσιογράφοι.

Η τελετή αγιασμού και εγκαινίων πραγματοποιήθηκε δύο μέρες πριν από την πρώτη προγραμματισμένη πτήση της COBALT, από τη Λάρνακα στην Αθήνα, που θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέα αεροπορικής.

Πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα προστεθούν στο πτητικό πρόγραμμα της COBALT μέχρι το τέλος Ιουνίου, περίοδος κατά την ο στόλος της εταιρείας θα ενισχυθεί με ακόμα τρία αεροσκάφη.

Η COBALT σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου της με περισσότερα αεροσκάφη, που θα προστίθενται σταδιακά στον στόλο φέτος, αλλά και κατά τη διάρκεια του 2017.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας, η COBALT θα πετάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Δουβλίνο και Παρίσι, ενώ περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν σύντομα.

Ο Πρόεδρος της COBALT κ. Γρηγόρης Διάκου σημείωσε πως όραμα της εταιρείας είναι η ενίσχυση της μακροχρόνιας παράδοσης που έχει η Κύπρος στον τομέα της αεροπλοΐας, όχι κλείνοντας απλώς το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά συνεισφέροντας επίσης στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και τουρισμού.

Όπως επεσήμανε ο CEO της COBALT κ. Andrew Pyne «Η COBALT επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός σημαντικού περιφερειακού κόμβου αερομεταφορών στη Λάρνακα, προωθώντας ταυτόχρονα την Κύπρο σαν τουριστικό προορισμό».

«Έχουμε παρατηρήσει μεγάλη οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη γύρω από παρόμοιους αεροπορικούς κόμβους. Τα οφέλη από την ανάπτυξη της Λάρνακας σαν περιφερειακό κόμβος αερομεταφορών θα μεταφερθούν σε κάθε πόλη και χωριό της Κύπρου. Για αυτό, η σημερινή μέρα είναι σημαντική και για την αναγέννηση ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Pyne.

Η COBALT είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που σχεδιάστηκε για να είναι διαφορετική, μοντέρνα και πρωτοποριακή. Αποστολή της είναι η ενίσχυση της Κύπρου σαν τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο και η δημιουργία ενός στρατηγικού περιφερειακού κόμβου αερομεταφορών στη Λάρνακα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την COBALT:

www.cobalt.aero

www.facebook.com/CobaltAeroOfficial

Twitter: @cobaltaero

Keywords
Τυχαία Θέματα