Τελέστηκε το μνημόσυνο των θυμάτων της Ήλιος στο Γραμματικό

Ανείπωτος παραμένει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που τέλεσαν μνημόσυνο στο Γραμματικό

Τελέστηκε σήμερα, επέτειο της τραγικής ημέρας που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο πριν 12 χρόνια, το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της "'Ηλιος", στο Γραμματικό.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γραμματικού, το οποίο κτίστηκε στο χώρο της συντριβής του αεροσκάφους, που οδήγησε στο θάνατο 121 ανθρώπους.

Την

κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Περίπου 60 συγγενείς μετέβησαν από την Κύπρο στο Γραμματικό για το μνημόσυνο των αδικοχαμένων συγγενών τους. Εκεί βρίσκονταν και Ελλαδίτες συγγενείς θυμάτων καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων Νικόλας Γιασουμή είπε ότι 12 χρόνια μετά την τραγωδία και ο πόνος των συγγενών είναι ανείπωτος.

Στο χώρο ξύπνησαν οι μνήμες καθώς εκεί χάθηκαν 121 άνθρωποι, πρόσθεσε.

Οι συγγενείς, ανέφερε, δυστυχώς δεν νοιώθουν δικαιωμένοι γιατί ανέμεναν ότι θα υπήρχαν και άλλοι που θα κατηγορούνταν και θα τιμωρούνταν για αυτό το έγκλημα.

Η πολιτεία, πρόσθεσε, έχει συμπαρασταθεί στο βαθμό που θα μπορούσε να συμπαρασταθεί, και «μετά από 12 χρόνια πλέον όλοι έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας».

Στο εκκλησάκι τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, και οι συγγενείς αναχώρησαν αμέσως καθώς κοντά στην περιοχή υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά.

Το πρωινό της 14ης Αυγούστου 2005, το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Ήλιος εκτελούσε την πτήση 522 από τη Λάρνακα για την Πράγα. Είχε αναχωρήσει στις 9 και 10 το πρωί από το αεροδρόμιο Λάρνακας και θα πραγματοποιούσε ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 115 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και εξαμελές πλήρωμα. Οι 103 επιβάτες ήταν Κύπριοι υπήκοοι και οι 12 Ελλαδίτες. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο Γραμματικό, και όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα