Τελευταία απ' όλους τους 28 η Κύπρος στην Υγεία

Στην τελευταία θέση από όλες τις χώρες-μέλη των 28, βρίσκεται η Κύπρος όσον αφορά τις δαπάνες στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, για το 2015, τα κράτη μέλη της Ε.Ε, δαπάνησαν σχεδόν 1058 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της υγείας.
Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 7,2% του ΑΕΠ της ΕΕ.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών για την

υγεία είχαν η Δανία με 8,6% και η Γαλλία με 8,2%.

Η Κύπρος που βρίσκεται στον πάτο ξόδεψε μόλις το 2,6% για την υγεία.Την ίδια ώρα χώρες με πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο βρίσκονται πιο πάνω, όπως η Λετονία με 3.6% και η Ρουμανία με 4,2%.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Eurostat, το Λουξεμβούργο και η Δανία δαπανούν περισσότερο κατά κεφαλή.

Κατά μέσο όρο, οι δαπάνες για την υγεία ανήλθαν σε 2076 ευρώ ανά κάτοικο στη Ε.Ε.Τα κράτη μέλη που ξόδεψαν πέραν των 3000 ευρώ ανά κάτοικο ήταν μεταξύ άλλων το Λουξεμβούργο με 4112, και η Δανία με 4094 ευρώ.

Στα τελευταία σκαλοπάτια βρίσκεται και πάλι η Κύπρος. Δαπάνησε μόλις 532 ευρώ για κάθε κάτοικο της.

Όσο αφορά στις δαπάνες για την εκπαίδευση οι 28 χώρες της ΕΕ ξόδεψαν 716 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ.

Η Δανία, βρίσκεται και πάλι στη πρώτη θέση. Ξόδεψε για την εκπαίδευση 7%, δεύτερη η Σουηδία με 6,5% και το Βέλγιο με 6,4%.Η Κύπρος βρίσκεται στην 8η θέση αφού ξόδεψε 5,7% του ΑΕΠ της.

Στα χαμηλότερα επίπεδα βρίσκεται η Ρουμανία με 3,1% και η Ιρλανδία με 3,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα