Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία από 14 χώρες

Δέκα τέσσερις χώρες έχουν, σύμφωνα με την Ζαμάν, εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους υπηκόους τους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη Ζαμάν, οι χώρες αυτές είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Ολλανδία και το Ιράν.

Εξάλλου σύμφωνα με

την αγλλόφωνη Χουριέτ, η φετινή χρονιά ίσως κλείσει με απώλειες στον τουρισμό για την Τουρκία, που θα φτάνουν τα 10-11 εκ δολάρια, λόγω μείωσης της καθόδου των Ρώσων τουριστών αλλά και απότομης πτώσης των τιμών των δωματίων στα ξενοδοχεία. Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ξενοδόχων, Οσμάν Αϊκ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο τουριστικός τομέας έχει διπλασιάσει τα νούμερά του τα τελευταία 25 χρόνια αλλά αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία, ανησυχίες για θέματα ασφαλείας,ειδικά μετά την Αραβική Άνοιξη και την κρίση στη Συρία.

Η μείωση των τουριστών από τη Ρωσία και τις ρωσόφωνες χώρες έφτασε το 25%, ενώ αύξηση 9% παρουσίασε η προσέλευση τουριστών από την Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που όμως δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη ρωσόφωνη αγορά, σημείωσε ο Αϊκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα