Τατάρ σε Βρετανικό κανάλι: To HB να αλλάξει στάση στο Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βρετανικό πρόγραμμα Talk TV με έδρα το Λονδίνο φιλοξενήθηκε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ο οποίος κάλεσε την Αγγλία, ως εγγυήτρια χώρα, να αναθεωρήσει την στάση της στο Κυπριακό και να στηρίξει μια λύση δυο κρατών. Το βρετανικό κανάλι τον αποκαλεί «Πρόεδρο» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου»

Ο Τατάρ δήλωσε ότι η Αγγλία γνωρίζει πολύ καλά τις πραγματικότητες της Κύπρου και είπε

ότι πρέπει τώρα «να ανταποκριθεί στην προσδοκίες του τουρκοκυπριακού λαού».

 Δηλώνοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τις τουρκικές εγγυήσεις  από την Τουρκία, σημείωσε ότι σήμερα, στην 40ή επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους, «βρίσκεται στην περιοχή ως τουρκικό κράτος με την ισχυρή θεσμική του δομή, με την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Επεσήμανε ότι αυτό που συνέβη στη Γάζα κατέδειξε περαιτέρω την αξία του ψευδοκράτους και εξέφρασε την επιθυμία του να σταματήσει ο πόλεμος και να μην πεθάνουν πολίτες και παιδιά. Δηλώνοντας ότι η εγγυήτρια χώρα, η Αγγλία, έχει ευθύνες έναντι του τουρκοκυπριακού λαού, δήλωσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα μέρη ισότιμα και να λάβει τα απαραίτητα βήματα τώρα.

Επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία «μεταξύ των δύο κρατών στην Κύπρο σε κάθε τομέα, ιδιαίτερα στον ενεργειακό», είπε ότι η λύση των δύο κρατών για την Κύπρο και την περιοχή είναι η πιο δίκαιη, βιώσιμη και σωστή λύση.

Το TalkTV είναι ένα βρετανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό, το οποίο ανήκει και λειτουργεί από το News UK. Τo News UK ανήκει εξ ολοκλήρου στον αμερικανικό όμιλο μαζικών μέσων ενημέρωσης News Corp. Είναι ο τρέχων εκδότης των εφημερίδων The Times, The Sunday Times και The Sun.

Keywords
Τυχαία Θέματα