Ταλάτ: Η Τουρκία παρεμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις των Τ/κ

Η Τουρκία παρεμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα με τις δηλώσεις του να δημοσιεύονται σε διάφορα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι ο κ. Ταλάτ αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι υπάρχει μια μικρή κινητικότητα στο Κυπριακό, η κ. Ολγκίιν

έχει κάνει βήματα και ψάχνει για κοινό έδαφος, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. «Δεν ξέρουμε αν μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος. Όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία, και όχι ο πρόεδρος Ερσίν Τατάρ θα έχει τον τελευταίο λόγο».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους  ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι βιώνουν την χειρότερη περίοδο από ποτέ και ότι η «Τουρκία παρεμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις των Τουρκοκυπρίων».

Υπογραμμίζοντας ότι «αν και είναι σαν το νύχι με το κρέας με την Τουρκία», δεν μπορούν να πωλήσουν το κρέας, τις πατάτες και τα εσπεριδοειδή τους στην Τουρκία, αλλά μπορούν να τα πωλήσουν στην Ευρώπη. ΠρόσθεσΕ ότι σε περίπτωση που συμφωνήσουν με τους Ελληνοκυπρίους εμπόρους, τότε θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα που παράγονται στο «βορρά» στην Ευρώπη, νοουμένου ότι  πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Σημείωσε επίσης ότι τα προϊόντα που παράγονται στα κατεχόμενα μπορούν να εξάγονται στο στις ελεύθερες περιοχές μέσω μιας εταιρείας που έχει ιδρυθεί  εκεί, ή απευθείας μέσω του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα