Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του Βασιλιά Φιλίππου;

Στο συμπέρασμα ότι ο περίφημος τάφος του Βασιλιά Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρίσκεται στη Βεργίνα, δεν είναι το μνημείο στο οποίο ετάφη η σορός του, κατέληξαν επιστήμονες, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Popular Archaeology.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στα πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (National Academy of Sciences), τα οστά που εντοπίστηκαν σε άλλο μεγάλο τάφο, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο περίφημο ταφικό μνημείο της Βεργίνας, φαίνεται πως

είναι αυτά του Βασιλιά Φιλίππου.

Επικεφαλής της ερευνητικής έρευνας, ήταν ο Δρ Αντώνης Μπαρτσιόκας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Juan-Luis Arsuaga του Centro Mixto Universidad Complutense της Μαδρίτης .

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, μελετώντας τα οστά που εντοπίστηκαν και συγκρίνοντας με τις περιγραφές του θρυλικού Βασιλιά, τις πληγές που φέρεται να έφερε στο σώμα και τα άλλα ευρήματα του τάφου. Σημειώνεται πως στο δεύτερο θάλαμο του τάφου εντοπίστηκαν τα απομεινάρια οστών μια γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, είναι η νεότερη σύζυγος του Φιλίππου, Κλεοπάτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα