Τα υπηρεσιακά ταξίδια ΓΔ των Υπουργείων - Που πάει η πρωτιά

Μικρό λιθαράκι στο «κάδρο» της ήδη περιρρέουσας ατμόσφαιρας των ελέγχων αλλά και των σκανδάλων διασπάθισης δημοσίου χρήματος αποτελούν τα στοιχεία, που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με τα ταξίδια των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων για υπηρεσιακούς λόγους.

Τα υπηρεσιακά ταξίδια των Γενικών Διευθυντών τέθηκαν στο μικροσκόπιο, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, προς τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο γραμματέας του Υπουργικού, Θεοδόσης Α.Τσιόλας, με επιστολή του στις 7 Οκτωβρίου απάντησε στον βουλευτή, δίδοντας του τα σχετικά στοιχεία για τους

Γενικούς Διευθυντές όλων των Υπουργείων και τα υπηρεσιακά ταξίδια που πραγματοποίησαν, τα τρία τελευταία έτη.

Κάλεσμα σε Γενικό Ελεγκτή για το Υπουργείο Εξωτερικών

Τα υπηρεσιακά ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Ζήνων αποτέλεσαν αφορμή για να ζητηθεί σχετική ερεύνα από τον Γενικό Ελεγκτή, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του SigmaLive. Δημοσίευμα της σαββατιάτικης έκδοσης της εφημερίδας Πολίτης, κάνει αναφορά σε συνδυασμό υπηρεσιακών ταξιδιών του ΓΔ με προσωπικά ταξίδια αναψυχής.

Ίδιες πηγές, αναφέρουν στο SigmaLive ότι τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από τον ΓΔ του ΥΠΕΞ σε καμιά περίπτωση δεν επιβάρυναν την ΚΔ περισσότερο από το ότι προβλέπεται στους σχετικούς κανονισμούς.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, πέραν από τον έλεγχο που ζητήθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή, έρευνα για τα υπηρεσιακά ταξίδια θα πραγματοποιήσει και η μονάδα εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρωτιά για το Υπουργείο Ενέργειας – Τελευταίο το Υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που επισυνάπτονται στον πίνακα, τα περισσότερα ταξίδια για το έτος 2015 πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 68 ταξίδια για υπηρεσιακούς λόγους.

Με 48 υπηρεσιακά ταξίδια, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων είναι στην δεύτερη θέση. Στην Τρίτη θέση είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Αναλυτικά ο πίνακας των υπηρεσιακών ταξιδιών των ΓΔ των Υπουργείων

«Απάντηση ημερομηνίας 7 Οκτωβρίου 2016 του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Α. Τσιόλα στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.031, ημερομηνίας 27 Ιουλίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου».

Keywords
Τυχαία Θέματα