Στην "τσιμπίδα" της ΥΚΑΝ 156kg κοκαΐνης - Συγχαρητήρια Ιωνά

Τα συγχαρητήριά του στην ΥΚΑΝ για τη μεγάλη επιτυχία της να εντοπίσει χθες φορτίο 156 κιλών κοκαΐνης σε αποθήκη στο Ζακάκι, τη

μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης, που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

O Iωνάς Νικολάου, εξήρε το σωστό τρόπο αξιοποίησης πληροφοριών, καθώς η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών πέρασε από δύο ευρωπαϊκά λιμάνια, χωρίς να γίνει αντιληπτή και εντοπίστηκε στην

Κύπρο.

Τόνισε, εξάλλου, ότι η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη κατά τέτοιο τρόπο, που ήταν αδύνατο να εντοπιστεί. Η Αστυνομία, σε συνεργασία με αστυνομικές Αρχές άλλων χωρών, ερευνά τους τελικούς παραλήπτες της κοκαΐνης.

Η ΥΚΑΝ, σε συνεργασία με αστυνομικές Αρχές άλλων χωρών, ερευνά τους τελικούς παραλήπτες της κοκαΐνης, για τους οποίους υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, δήλωσε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Γαβριήλ Γαβριήλ.

Ο κ. Γαβριήλ συνεχάρη τα μέλη της ΥΚΑΝ και ευχαρίστησε τα μέλη του Τμήματος Τελωνείων για τη συνεργασία στην αποτελεσματική διερεύνηση της πληροφορίας, η οποία, όπως αποκάλυψε, προήλθε από συναρμόδια Υπηρεσίας άλλης χώρας.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ τα ναρκωτικά έφθασαν στην Κύπρο τον Απρίλιο και το Μάιο, μέσω του λιμανιού της Λεμεσού, από χώρα της Λατινικής Αμερικής, με ενδιάμεσους σταθμούς άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια και θα επανεξαγόταν.Συνολικά 142 συσκευασίες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΥΚΑΝ.

Οι άνδρες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών ξήλωσαν τρεις ηλεκτρογεννήτριες και σε δυο από αυτές εντοπίστηκαν από 71 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες ήταν κρυμμένες σε ειδική μεταλλική κατασκευή εντός του κιβωτίου καυσίμων, ώστε να μην ανιχνεύονται από ελέγχους.

Χθες βράδυ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Διευθυντή της εταιρείας, που εισάγει τις ηλεκτρογεννήτριες.

Το ένταλμα σύλληψης και ο 53χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης

Στις 22.00 χθες το βράδυ συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης, ο οποίος αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Διευθυντή της εταιρείας, που εισάγει τις ηλεκτρογεννήτριες, 44 ετών, από τη Λευκωσία,

ο οποίος καταζητείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα