Τα κύρια σημεία της επιστολής ΠτΔ σε Γκουντέρες

Επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες απέστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης, αργά το απόγευμα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Στην επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατ αρχήν γίνεται σαφής αναφορά για όλα όσα έγιναν στις διαπραγματεύσεις, αλλά και την απροθυμία της τουρκικής πλευράς για επανέναρξή τους, εκφράζοντας παράλληλα ετοιμότητα για επανέναρξη

των συνομιλιών.

Αυτά είναι τα δύο κύρια μηνύματα που περιλαμβάνονται στην επιστολή προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Στην επιστολή γίνεται σαφή αναφορά και στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι.

Τα αποτελέσματα και οι συγκλίσεις που υπάρχουν είναι και με την Ε/Κυπριακή συμβολή, προς όφελος όλου του κυπριακού λαού.

Όσο αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, αναφέρεται ότι θα υπάρξει συνάντηση εντός της εβδομάδος με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ.
Καθίσταται σαφές στην επιστολή ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία αφενός, για να επαναρχίσει ο διάλογος και αφετέρου, για να καθοριστεί η επόμενη συνάντηση στη Γενεύη, με στόχο τη συζήτηση των θεμάτων Ασφάλειας και Εγγυήσεων.

Ο Πρόεδρος εξάλλου, δεν κάνει καμία αναφορά ούτε εισέρχεται σε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ''Μεσημέρι και Κάτι'' ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι αυτή την ώρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντά και στα περί διόρθωσης του λάθους από την Βουλή, όπως ισχυρίζεται ο Μουσταφά Ακιντζί

Οι συνεχείς δηλώσεις του Τ/Κύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί δεν βοηθούν. Δεν πρόκειται να παρέμβει κανένας στο έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει στην επιστολή του ότι εναπόκειται στην τουρκική πλευρά η ανταπόκριση και ξεκαθαρίζει ότι αν η Τουρκία ήθελε πράγματι να υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κύριος Τσαβούσογλου δεν θα έθετε στη Γενεύη, το θέμα των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, αλλά θα έδιδε ημερομηνία για συνέχιση του διαλόγου στη Γενεύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα