Τα γραφεία της Huawei επισκέφθηκε ο Πρόεδρος ΦΩΤΟ

Τα γραφεία της κινεζικής εταιρείας Huawei Technologies επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση της εταιρείας για τα επιτεύγματα, αλλά και τις έρευνές της στον τομέα της τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες που περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύων 5 G καθώς και συστημάτων για οχήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό.

Η

εταιρεία εξέφρασε την έντονη επιθυμία της για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην Κύπρο, όπου ήδη διατηρεί γραφεία, εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Τεχνολογικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο.

Αναφέρθηκε εξάλλου ότι στο πλαίσιο Προγράμματος, η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα φιλοξενεί στη Σαγκάη, Κύπριους φοιτητές στον τομέα του ITC , για σκοπούς εκπαίδευσής τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παράσχει κάθε διευκόλυνση προς τον σκοπό αυτό.

Με τη Διεύθυνση της εταιρείας είχε στη συνέχεια χωριστή συνάντηση ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα