Τα επόμενα βήματα μελετά ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Ελλάδα τις επόμενες κινήσεις μελετά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να λάβει πολιτικές πρωτοβουλίες μετά τις 20 Αυγούστου και την εκταμίευση της πρώτης δόσης του προγράμματος.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες για τη νέα σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Σταθερότητας και οι ψηφοφορίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την έγκριση της συμφωνίας. Η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα θα τεθεί σήμερα προς επικύρωση στα κοινοβούλια της Αυστρίας, της Εσθονίας και της Ισπανίας και αύριο ενώπιον των κοινοβουλίων της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει σήμερα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Θ’ ακολουθήσουν συναντήσεις με υπουργούς και βουλευτές, καθώς φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει και, όπως όλα δείχνουν, οι κάλπες αναμένεται να στηθούν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Τρεις είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών:

Το «αργότερο» στις 27 Σεπτεμβρίου, το «πιθανότερο» στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείονται και εκλογές «εξπρές» στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σόιμπλε: «Πολύ γενναιόδοροι οι όροι του ελληνικού δανείου»

Στο μεταξύ, ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF ότι δεν έχει καμιά απολύτως επιφύλαξη και θα καλέσει τους συναδέλφους του βουλευτές να ταχθούν υπέρ του νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας στην αυριανή ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ.

Ο κ. Σόιμπλε περιέγραψε τους όρους του δανείου στην Ελλάδα ως «πολύ γενναιόδωρους».

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως θα γίνουν βήματα, τα οποία θα καθησυχάσουν το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του.

Ερωτηθείς αν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πλέον φύγει από το τραπέζι, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι αυτό επαφίεται στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα