Συζητούν τρόπους για οικονομική συνεργασία Κύπρου-Ομάν

Τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ομάν - Κύπρου, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη με τον Υπουργό του Σουλτανάτου του Ομάν, Πρόεδρο της Αρχής της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης Duqm, Yahya Bin Said Abdullah Al-Sab, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για να παραστεί και να προσφωνήσει μαζί με τον κ. Συλλούρη το επιχειρηματικό

Φόρουμ Ομάν - Κύπρου.

Το Φόρουμ συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία του Ομάν στην Κύπρο και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ από τη Βουλή, αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση, στην οποία τον Ομανό Υπουργό συνόδευε ο Πρέσβης του Σουλτανάτου του Ομάν στη Λευκωσία, Skeikh Ahmed Al Shanfari, επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις Κύπρου – Ομάν.

Ο Ομανός αξιωματούχος ανέπτυξε τα δεδομένα και προοπτικές που διανοίγονται σε διάφορους τομείς και περιοχές από την εν δυνάμει συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων στην Ειδική Οικονομική Ζώνη του Duqm. Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον Ομανό Υπουργό για την πρόθεση του Κυπριακού Κοινοβουλίου να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην όλη προσπάθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα