Συζήτηση για κατάργηση του διαιτητή στον Συνεργατισμό

Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή οδηγεί στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση νόμου του Γιώργου Περδίκη και της Άννας Θεολόγου για κατάργηση του διαιτητή στον Συνεργατισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης, αναφέροντας ότι ο στόχος της Επιτροπής είναι να τεθεί στην Ολομέλεια στην επόμενη συνεδρία του θέματος.

Ο κ. Βότσης, σε δήλωση μετά τη συνεδρία, εξήγησε ότι η πρόταση νόμου έτυχε επεξεργασίας κατά τρόπο που ήρθησαν οι αντισυνταγματικές διατάξεις. Διευκρίνισε, περαιτέρω, ότι ο νόμος θα

ισχύσει και για τις υποθέσεις για τις οποίες άρχισε η διαδικασία της διαιτησίας, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απόφαση από τον διαιτητή.

Αφού διευκρίνισε ότι η πρόταση νόμου προωθείται ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπορίου με επιφύλαξη των μελών για τελικές αποφάσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, είπε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει μια καλύτερη φόρμουλα τόσο για συνεργατικά όσο και για τράπεζες, που να δίνει στους δανειολήπτες τη δυνατότητα να προβαίνουν σε καλύτερη διευθέτηση με τις τράπεζες.

Πρόσθεσε πως το αίτημα της Επιτροπής είναι το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να προχώρησει με νέα πρόταση νόμου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βότσης είπε ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της διαιτησίας και δεν έχει εκδοθεί απόφαση, σημειώνοντας ότι αυτές θα σταματήσουν.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι η Επιτροπή Εμπορίου κατέληξε ομόφωνα να διαγράψει το προνόμιο του Συνεργατισμού να προβαίνει σε διαιτησίες με τους δανειολήπτες, ορίζοντας ο ίδιος τον διαιτητή.

Πρόσθεσε ότι ο νόμος θα ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις μέχρι το στάδιο που δεν έχει εκδοθεί απόφαση από τον διαιτητή.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως από τώρα και στο εξής οι συμβαλλόμενοι στα δάνεια του Συνεργατισμού θα έχουν όλες τις δυνατότητες προσφυγής, όπως αυτές ισχύουν μέσα από τις νομοθεσίες που ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

“Κανένας δεν απαγορεύει να προχωρήσουν μέσα από τις διαδικασίες που καθορίζει ο περί διαιτησίας νόμος”, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα