Συζητήσεις για το Κυπριακό: Η Ώρα των Ειδικών

Η οργάνωση πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την συνεργασία του Sigmalive οργανώνει σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για τα επτά κεφάλαια, που συζητούνται με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Σε αυτές τις συζητήσεις έχουν προσκληθεί και θα μετάσχουν ειδικοί για καθένα από τα κεφάλαια, ώστε να δίδονται όσο το δυνατό πιο εμπεριστατωμένες και κατανοητές στο ευρύτερο κοινό απαντήσεις.

Η πρώτη συζήτηση αυτής της σειράς, θα διεξαχθεί αύριο

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα θέματα της αναφέρονται στα κεφάλαια του Περιουσιακού και του Εδαφικού.

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο κ. Ανδρέας Συμεού, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης στην Πάφο, και ο κ. Κώστας Αποστολίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, όπου διδάσκει θέματα που άπτονται της επίλυσης των διενέξεων. Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις 3 λεπτών ο καθένας τους, οι κύριοι: Συμεών Μάτσης, Έρικ Σοκιούρογλου, Θέμος Δημητρίου, Ανδρέας Δημητρίου, Μάριος Μιχαηλίδης, Άριστος Τσιάρτας, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και Αλέξης Αποστολίδης.

Επιπρόσθετα, μετά τις πρωτολογίες, ο κοινωνιολόγος Νίκος Περιστιάνης και ο Αλέξανδρος Λόρδος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ψυχολογίας, θα παρουσιάσουν γεφυροποιητικές ιδέες.

Η όλη συζήτηση αναμένεται πως θα διαρκέσει 75 λεπτά. Θα μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (livestreaming) από το Sigmalive.

Keywords
Τυχαία Θέματα