Σύσταση Επιτροπής παρακολούθησης συγγενών θυμάτων του Μαρί

Την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης των συγγενών των θυμάτων απο τη φονική έκρηξη στο Μαρί, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στη Ναυτική Βάση "Ε. Φλωράκης", ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι ανακηρύσσοντας τους 13 πεσόντες σε ήρωες, η Πολιτεία απέδωσε την ελάχιστη τιμή στα θύματα της κρατικής ανεπάρκειας.

Περαιτέρω,

και στα πλαίσια της πρόθεσης της Κυβέρνησης για παροχή της αναγκαίας στήριξης ή της όποιας ενίσχυσης των οικογενειών των 13 ηρώων, το Υπουργικό Συμβούλιο τη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης ζητημάτων που αντιμετωπίζουν συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί και, γενικότερα, τη συστηματική παρακολούθηση των οποιωνδήποτε θεμάτων σχετίζονται με τους ήρωες.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, θα εξετάζει ενδεχόμενα προβλήματα, αλλά και το χειρισμό των διαφόρων αιτημάτων των συγγενών των θυμάτων και θα υποβάλει σχετικό σημείωμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, εντός των επόμενων δύο μηνών.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση συμφωνα με το Νίκο Αναστασιάδη, προχωρεί στην ολοκλήρωση των διεργασιών για την κατασκευή του μνημείου προς τιμήν των 13 ηρώων, στο χώρο της θυσίας τους.

"Κατόπιν επιθυμίας των συγγενών, το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να προωθήσει την ετοιμασία νέας μελέτης για την κατασκευή, σε πρώτη φάση, Εκκλησίας βυζαντινού ρυθμού στο χώρο της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελου Φλωράκη». Πρέπει να πω, ότι το Μάρτιο του 2015 και κατόπιν επαφών που είχε η Ιερά Αρχιεπισκοπή με το Υπουργείο Άμυνας και με συγγενείς των θυσιασθέντων, εκδήλωσε την πρόθεση να αναλάβει τα έξοδα της μελέτης και επίβλεψης των εργασιών για την ανέγερση της Εκκλησίας. Η Κυβέρνηση αποδέχθηκε την προσφορά της Αρχιεπισκοπής και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για υλοποίηση του έργου. Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες, και παρακαλώ Άγιε Επίσκοπε να διαβιβάσετε προς την Αυτού Μακαριότητα τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης για την προθυμία που η Εκκλησία επέδειξε, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, για να αναγερθεί ο Ναός".

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια είπε ο Πρόεδρος, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και εκτίθενται σήμερα, εδώ, στο χώρο του τρισάγιου. Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016, θα εκτελεστεί με δημόσιες δαπάνες.

"Ο θάνατος των παλληκαριών μας πρέπει να μας ενώνει και να μας καθιστά υπεύθυνους να προχωρήσουμε σε εκείνες τις τομές που θα κάνουν την τραγωδία της 11ης Ιουλίου του 2011, την αφετηρία για μια νέα εποχή, για μια σύγχρονη ευνομούμενη Πολιτεία", δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης επαναλαμβάνοντας την υπόσχεσή του ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει ποτέ ούτε η μνήμη τους να λησμονηθεί ούτε οι ευθύνες του κράτους να διαγραφούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα