Σύσταση επιτροπής για κατηγοριοποίηση ΤΑΕΠ με βάση υποδομές κι υπηρεσίες

Τα πρωτόκολλα παραπομπής σε νοσηλευτήρια μέσω ΤΑΕΠ, των μη διαχειρίσιμων περιστατικών επείγουσας φύσεως, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ, του ΟΑΥ, του ΠΙΣ, ως επίσης και των νοσηλευτηρίων, τα ΤΑΕΠ των οποίων, προσφέρουν υπηρεσίες εντός ΓεΣΥ. 

Σε δηλώσεις της, η κα υπουργός σημείωσε, πως στο πλαίσιο της σύσκεψης, τέθηκε το περιεχόμενο εγκυκλίου που εξέδωσε πρόσφατα ο ΟΑΥ αναφορικά με το πρωτόκολλο διαδικασίας

παραπομπής μη διαχειρίσιμων περιστατικών επείγουσας φύσης, το οποίο υποχρεούνται να ακολουθούν, τα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό Νοσηλευτήρια που διαθέτουν ΤΑΕΠ.

Ηα κα υπουργός ανέφερε πως πρέπει θα να κατηγοριοποιηθούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τα ΤΑΕΠ των οποίων έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ, στη βάση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Σκοπός είναι, όπως τόνισε, να υπάρχει σαφής κατεύθυνση προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών προκειμένου αυτά να τυγχάνουν ενδεδειγμένου και άμεσου χειρισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συστάθηκε επιτροπή, της οποίας θα προεδρεύει η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, με τη συμμετοχή του ΟΑΥ, του ΟΚΥπΥ, του ΠΙΣ, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ, με στόχο την κατηγοριοποίηση των ΤΑΕΠ με βάση τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Εντός 15 ημερών, η Επιτροπή θα υποβάλει τις τελικές της εισηγήσεις, ενώπιον της Υπουργού Υγείας.  

«Από τη στιγμή που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ νέα ΤΑΕΠ και εν αναμονή της ένταξης ενός ακόμα, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα πρέπει να είναι άμεσες», πρόσθεσε η κα υπουργός.

Κατέληξε δε λέγοντας πως θα ακουστούν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς η συλλογικότητα, σε αυτού του είδους τις αποφάσεις, όπως τόνισε, είναι επιβεβλημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα