Προσπάθεια Ευρώπης,Ρωσίας και Κίνας για οικονομικό πακέτο σε Ιράν

Η Γαλλία δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι μάλλον απίθανο οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να μπορέσουν να συγκεντρώσουν ένα οικονομικό πακέτο για το Ιράν πριν τον Νοέμβριο, το οποίο θα διασώσει τη συμφωνία του για τα πυρηνικά και προειδοποίησε την Τεχεράνη να σταματήσει να απειλεί ότι θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν τη συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας

Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, πριν να ταξιδέψει στη Βιέννη όπου θα πραγματοποιηθεί υπουργική συνάντηση για τη συμφωνία, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού RTL ότι «πρέπει να σταματήσουν να απειλούν μονίμως ότι θα παραβιάσουν τις δεσμεύσεις τους σύμφωνα με τη συμφωνία για τα πυρηνικά».

«Πρέπει να σταματήσουν να απειλούν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, για να μπορεί και το Ιράν να λάβει τις απαραίτητες οικονομικές αποζημιώσεις», πρόσθεσε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, αλλά και η Ρωσία και η Κίνα, εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός χρηματοοικονομικού μηχανισμού ο οποίος θα μετριάσει τις προγραμματισμένες σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ.

«Προσπαθούμε να το πράξουμε πριν να επιβληθούν οι κυρώσεις στις αρχές του Αυγούστου και έπειτα ενός άλλου πακέτου κυρώσεων τον Νοέμβριο», είπε. Πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα αρχών Αυγούστου «φαίνεται λίγο σύντομο, αλλά προσπαθούμε να το πράξουμε ως τον Νοέμβριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα