ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Δεν επίκεινται εκποιήσεις πρώτων κατοικιών

Διαβεβαιώσεις προς τους δανειολήπτες ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για εκποιήσεις πρώτων κατοικιών από τις τράπεζες, έδωσε ο σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) Κώστας Μελάς, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα πρέπει να αναμένονται εκποιήσεις πρώτων κατοικιών εντός των επόμενων τριών περίπου ετών, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι εάν αρχίσουν τέτοιες διαδικασίες, ο Σύνδεσμος διαθέτει τους τρόπους για να τις σταματήσει.

Σε

σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ έθεσε και ανέλυσε τέσσερα βασικά αιτήματα των δανειοληπτών που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις δανείων, τα επιτόκια, τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών και τα ομόλογα κυμαινόμενης επιβάρυνσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ Κώστας Μελάς εξέφρασε την ελπίδα ότι τα αιτήματα των δανειοληπτών θα αντιμετωπιστούν πριν να λήξει η θητεία της παρούσας Βουλής.

«Οι δανειολήπτες αναμένουν ότι θα επιλυθούν αυτά τα προβλήματα και θα ζυγιστεί αυτή η στήριξη για τα δίκαια αιτήματα των δανειοληπτών στις επόμενες εκλογές. Το δηλώνω επίσημα ότι οι δανειολήπτες θα στηρίξουν εκείνους που τους στηρίζουν, αλλά όχι μετά, πριν» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκποιήσεις, ο κ. Μελάς είπε ότι οι εκποιήσεις που θα αρχίσουν θα αφορούν πολύ παλιές υποθέσεις.

«Έχουμε διαβεβαιώσεις από τις τράπεζες ότι δεν πρόκειται να προβούν σε εκποιήσεις πρώτης κατοικίας. Το έχουν δηλώσει και οι ίδιες και πιστεύω θα το τηρήσουν, επομένως το θέμα των εκποιήσεων δεν πρέπει να απασχολεί προς το παρόν τον κόσμο. Να μη φοβάται ο κόσμος ότι αύριο, μεθαύριο, σε ένα χρόνο θα του πάρουν το σπίτι του. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει» είπε.

Τόνισε δε με βεβαιότητα ότι αν αρχίσουν τέτοιες διαδικασίες υπάρχουν τρόποι για να τις σταματήσει ο Σύνδεσμος. Σύμφωνα με τον κ. Μελά, εκποιήσεις πρώτων κατοικιών δεν πρόκειται υπάρξουν εντός της επόμενης περίπου τριετίας.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, ο κ. Μελά είπε ότι ζητούν, πρώτον, να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις, σημειώνοντας πως γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση από τις τράπεζες αλλά όχι από το Συνεργατισμό, ενώ και η Κεντρική άρχισε να χρησιμοποιεί τον εποπτικό της ρόλο. Δεύτερον ζητούν διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα επιτόκια ώστε να γνωρίζει ο δανειολήπτης το κόστος του δανεισμού του, τρίτον, απάλειψη όλων των καταχρηστικών ρητρών από τις συμβάσεις δανείων των τραπεζών, και τέταρτον, νομοθετική παρέμβαση για διόρθωση του προβλήματος που αφορά τα ομόλογα κυμαινόμενης επιβάρυνσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα