Συνεργατισμός: Μέσα Ιουλίου η αντικατάσταση Μ. Κληρίδη

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή πριν την κάθοδο της Τρόικας, η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα επιλέξει το νέο Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ, σε αντικατάσταση του Μάριου Κληρίδη.

Ο Προϊστάμενος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της ΣΤΚ, Γιάννης Σταυρινίδης ανέφερε ότι η επιλογή του νέου Γενικού Διευθυντή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο στα μέσα Ιουλίου,

καθώς θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν ευρύτερα τον τραπεζικό τομέα, αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί για τον Συνεργατισμό.

«Αυτό (η νέα κάθοδος της Τρόικας) δημιουργεί ένα χρονικό ορόσημο για την επιλογή του νέου Γενικού Διευθυντή» πρόσθεσε ο κ. Σταυρινίδης.

Όπως είπε, η Επιτροπεία της ΣΚΤ άρχισε ήδη τις συζητήσεις για τον αντικαταστάτη του Μάριου Κληρίδη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας με τον καταρτισμό των αρχών και του προφίλ του νέου Γενικού Διευθυντή.

Διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν συζητήθηκαν ονόματα, προσθέτοντας πως όλα είναι στο τραπέζι, μη αποκλειόμενης και της πρόσληψης και ξένου ΓΔ.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή, πριν την κάθοδο της Τρόικας, η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, θα επιλέξει το νέο Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ, σε αντικατάσταση Μάριου Κληρίδη.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουσκάλλης εξέφρασε την άποψη ότι ο αντικαταστάτης δεν θα πρέπει να είναι ξένος ώστε να μην χαλάσει ο χαρακτήρας που έχει σήμερα ο Συνεργατισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα