Συνεργατισμός: Mείωση επιτοκίων των στεγαστικών δανείων

Επιτοκιακή ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά αναμένεται να δώσει η απόφαση του Συνεργατισμού να προχωρήσει από την 1η Μαρτίου στη μείωση των δανειστικών επιτοκίων στεγαστικών δανείων.

«Από την απόφαση επηρεάζονται άμεσα, θετικά 34 χιλιάδες κυπριακά νοικοκυριά που διατηρούν το στεγαστικό τους δάνειο με τον Συνεργατισμό, ο οποίος κατέχει μερίδιο αγοράς πάνω από 40% στη συγκεκριμένη κατηγορία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπεία του Συνεργατισμού Νικόλας Χατζηγιάννης.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

Μείωση
1% των επιτοκίων εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.Μείωση 0,5% των επιτοκίων στεγαστικών δανείων που είναι μη εξυπηρετούμενα μετά από τη συμφωνία για αναδιάρθρωση.Προοπτική περαιτέρω μείωσης 0,5% των επιτοκιων στεγαστικών δανείων που μετά την αναδιάρθρωσή τους θα καταστούν εξυπηρετούμενα.

«Όπως και στις περιπτώσεις των φοιτητικών και αγροτικών δανείων, το κίνητρο παρέχεται σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης των πελατών για διακανονισμό των μη εξυπηρετούμενών τους δανείων», εξήγησε ο Νικόλας Χατζηγιάννης.

Η ηγεσία του Συνεργατισμού τονίζει ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με τις κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων.

«Δεν έχει σχέση με περαιτέρω μειώσεις που μπορεί να επέλθουν από τις κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας. Ήταν προηλειμμένη απόφαση και είχε ενημερωθεί γι' αυτό και η τρόικα», διευκρίνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα