Συνεργασία Αρχής Λιμένων Κύπρου και Μάλαγας για γαλάζια ανάπτυξη

Η συνεργασία μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και της Αρχής Λιμένων Μάλαγας για θέματα πράσινης μετάβασης, ψηφιοποίησης και γαλάζιας ανάπτυξης συζητήθηκε κατά την επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στην ισπανική πόλη.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, επισκέφτηκε τη Μάλαγα, όπου υπογράφτηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λεμεσού και του Δήμου Μάλαγας.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων, Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού συμμετείχε στην επίσκεψη, η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Πρέσβεως της Κύπρου στην Ισπανία, Ελένης Μηνά.

Σε ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου και η κυπριακή αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων Μάλαγας και συζήτησαν εκτενώς τις προοπτικές δημιουργίας συνεργειών μεταξύ των δυο Αρχών, με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, την ψηφιοποίηση, τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε λιμενικές εγκαταστάσεις, την κυκλική οικονομία και τη γαλάζια ανάπτυξη.

"Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, σε διευρυμένο επίπεδο, διαφάνηκε ότι υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ του Λιμανιού της Μάλαγας και του νέου Λιμανιού Λεμεσού, ως επίσης και καλές πρακτικές εκατέρωθεν που μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο Αρχών και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται τα λιμάνια", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα, ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα όπως η σύνδεση των λιμανιών με την πόλη, όχι μόνο από την άποψη της προσβασιμότητας αλλά πρωτίστως από την άποψη της ενσωμάτωσης της κουλτούρας πόλεων – λιμανιών και κυρίως ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Συμφωνήθηκε, εξάλλου, η περαιτέρω εμβάθυνση, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, τόσο για σκοπούς ανατροφοδότησης και αποτίμησης των αποτελεσμάτων των συναντήσεων όσο και για σκοπούς υλοποίησης των συζητήσεων, σε διοικητικό επίπεδο, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα