Συνέντευξη Κοντίδη στο CNN (φωτος)

Λονδίνο-Βραζιλία-Κύπρος.

Μεγάλη συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο ιστιοπλόος μας Παύλος Κοντίδης. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης μας του Λονδίνου, μιλά ανάμεσα σε άλλα για την κατάκτηση του μεταλλίου, τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, τι άλλαξε στην ζωή του μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου και άλλα πολλά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την συνέντευξη

Οι δηλώσεις του Παύλου Κοντίδη:

Για τη σχέση του

με την Θάλασσα: «Η σχέση μου με τη θάλασσα είναι μια υπόθεση, ιδιαίτερη. Από νεαρή ηλικία με τραβούσε η θάλασσα, και πάντα ήθελα να ήμουν κοντά της»

Για το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: «Αυτός ήταν στόχος ζωής και ήταν καταπληκτικό. Προετοιμαζόμουν από την αρχή της καριέρας μου γι’ αυτή τη στιγμή. Είμαστε μια μικρή χώρα, λιγότεροι από ένα εκατομμύριο. Το να κερδίζει Ολυμπιακό μετάλλιο δείχνει πως δεν μετρούν πάντα οι αριθμοί».

Όταν επέστρεψε στην Κύπρο μετά την κατάκτηση του αργυρού: «Έγινα ήρωας και παραμένω ήρωας για την Κύπρο και ο κόσμος με αναγνωρίζει. Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου με αντιμετωπίζουν το ίδιο όπως και πρέπει. Ο κόσμος όμως και οι ξένοι, με αναγνωρίζουν και αυτό με κάνει να νιώθω σπουδαίος. Στην αρχή ήταν παράξενα , όταν ήρθα πίσω στην Κύπρο, αλλά στο τέλος είναι κάτι το χρειάζεσαι και με κάνει ευτυχισμένο».

Για την ιστιοπλοΐα: «Νομίζω, είναι η μεγαλύτερη φυσική πρόκληση που μπορείτε να έχετε και την ψυχική ταυτόχρονα. Αυτό είναι ό, τι είναι μοναδικό για ιστιοπλοΐα, αυτό δεν ελέγχει μόνο τη σωματική σας δύναμη, αλλά και την ψυχική σας και όλα σχετίζονται μεταξύ τους».

Για την προετοιμασία στην Βραζιλία και τα επικίνδυνα νερά: «Όταν βρέξει αρκετά οι φαβέλες, πλημυρίζουν και φέρνουν σκουπίδια στη θάλασσα την ώρα που κάνουμε προπόνηση ή αγώνα. Αυτά είναι τα φυσικά υλικά που μπορείτε να δείτε, αλλά υπάρχουν και πολλοί ιοί που δεν μπορείτε να δείτε και είναι επικίνδυνα»

«Όταν πηγαίνεις σε Ολυμπιακούς αγώνες πρέπει να βεβαιωθείς πως τίποτα δεν θα σε σταματήσει από το όνειρο σου. Είναι κάθε τέσσερα χρόνια που πρέπει να είσαι έτοιμος σε όλα τα επίπεδα για να παλέψεις».

Για το πολιτικό μας πρόβλημα: «Κάθε χρόνο οι πολιτικοί μας προσπαθούν να λύσουν το Κυπριακό πρόβλημα. Αλλά πέρασαν τα χρόνια και δεν είμαι σίγουρος πως αυτό θα συμβεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα