Ερντογάν: Μπήκα στη Συρία για να επαναφέρω τη δικαιοσύνη

Η Τουρκία προχώρησε σε επιχείρηση στη Συρία για να θέσει τέλος στο καθεστώς Άσαντ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

"Κατά την εκτίμησή μου, σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι πέθαναν στη Συρία. Αυτοί οι θάνατοι συνεχίζονται χωρίς να εξαιρούνται τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άντρες. Πού είναι τα Ηνωμένα Έθνη; Τι κάνουν; Είναι στο Ιράκ; Όχι." διερωτήθηκε μεταξύ άλλων σε συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη.

O Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν διεκδικεί εδάφη στη Συρία και αντιθέτως θέλει να δώσει δύναμη στον πληθυσμό της Συρίας, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα επιθυμεί να επαναφέρει την δικαιοσύνη.

"Γιατί

μπήκαμε; Δεν έχουμε βλέψεις για συριακό έδαφος. Το θέμα είναι να παρέχουμε γη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Με άλλα λόγια είμαστε εκεί για να εδραιώσουμε τη δικαιοσύνη", συμπλήρωσε.

Περί εδαφών...

Προκλητικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα και για το Κυπριακό, αφού ο ίδιος επέκρινε τη χρήση της σημαίας της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συναντήσεις υποστηρίζοντας ότι, «δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι μόνο ελληνική».

Keywords
Τυχαία Θέματα