Έκτακτο Υπουργικό για πρόσληψη 28 γιατρών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως για να επικυρώσει την άμεση πλήρωση 28 θέσεων ιατρικού προσωπικού στον τομέα της δημόσιας υγείας, που αποφασίστηκε, χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των φορέων της Υγείας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση, που δεν υπάρξει ανταπόκριση από Κύπριους, θα αναζητηθούν γιατροί από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από τις 28 θέσεις οι 14 είναι προκηρυγμένες εδώ και πολλούς μήνες και δεν υπάρχει ανταπόκριση, καθώς τα μισθολογικά κίνητρα δεν είναι ελκυστικά.

Ο Κυβερνητικός

Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι τα συμβόλαια από δεκαπενθήμερα θα γίνουν ενός ή ακόμα και δύο χρόνων, ώστε να δοθεί επιπλέον κίνητρο στους ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να προκηρύξει την πρόσληψη εμπειρογνώμονα, με σκοπό την καταγραφή των δεδομένων, που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας ετοιμάστηκε κατάλογος καταγραφής των πραγματικών αναγκών από το Υπουργείο Υγείας.

Εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο στον αυξημένο αριθμό ασθενών, που επισκέπτονται τα νοσηλευτήρια και την υποστελέχωση.

Σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και σε σοβαρές αδυναμίες σε επίπεδο διοίκησης, προγραμματισμού, συντονισμού και οικονομικής εποπτείας.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο συνολικά τα προβλήματα της υγείας θα επιλυθούν μέσα από την αυτονόμηση και τη μεταρρύθμιση των νοσηλευτηρίων.

Σε λίγο, εξάλλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρο Αγαθαγγέλου, αναμένεται να αποσταλεί στο Προεδρικό Μέγαρο το υπόμνημα με τις εισηγήσεις του ΠΙΣ στα υπό συζήτηση ζητήματα, που ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας, θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες τις επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι διαβουλεύσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, προκειμένου από κοινού να καταλήξουν σ’ έναν οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα