Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για Ισραήλ-Επικρίσεις Νετανιάχου

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία .Οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν το συγκεντρωμένο πλήθος να εισέλθει στον περίβολο του συγκροτήματος της πρεσβείας με μια μεταλλική

πόρτα η οποία έκλεινε τον δρόμο προς το κτίριο.

Οι διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν παλαιστινιακές και λιβανέζικες σημαίες και φορούσαν την παλαιστινιακή μαντίλα, έβαλαν φωτιά στους δρόμους και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ, ενώ μια ομάδα έκαψε ένα ομοίωμα του Αμερικανού προέδρου.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις πέτρες και τα δακρυγόνα. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων καθώς και ισλαμιστές και υποστηρικτές της λιβανέζικης αριστεράς. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, ανάμεσά τους και αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948, αλλά και απόγονοί τους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των χωρών μελών της ΕυρωπαϊκήςΕνωσης που επέκριναν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

"Σέβομαι την Ευρώπη, όμως δεν είμαι έτοιμος να δεχθώ την αντιμετώπισή της των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ακούω φωνές που καταδικάζουν την ιστορική απόφαση του Τραμπ, όμως δεν έχω ακούσει καταδίκες για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ ή για την φρικτή εκστρατεία υποκίνησης μίσους εναντίον μας", δήλωσε ο Νετανιάχου προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία.

Αργότερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και στη συνέχεια να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα