Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για σύλληψη Γ. Γ. της ΠΑΣΥΝΟ

Έντονη δυσαρέσκεια για τη σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτη Γεωργίου, με την κατηγορία της εξύβρισης αστυνομικού και της οχλαγωγίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εκφράζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), χαρακτηρίζοντάς την ως ατυχές συμβάν.

Η ΑΣΔΥΚ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη στήριξή της προς τον κ. Γεωργίου αλλά και προς τους νοσηλευτές πρώτης γραμμής που υπηρετούν στο

Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ).

"Κατανοούμε απόλυτα το άμεσο ενδιαφέρον και χαιρετίζουμε την άμεση δράση και επίσκεψη του Γ.Γ. της ΠΑΣΥΝΟ στους νοσηλευτές του ΤΑΕΠ μετά από την επίθεση που δέχθηκαν από ασθενή, λόγω έλλειψης ασφάλειας στον εργασιακό τους χώρο. Λυπούμαστε όμως, να παρατηρήσουμε, ότι ένας συντεχνιακός, κατηγορείται για οχλαγωγία και εξύβριση αστυνομικού οργάνου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όταν το μόνο του μέλημα ήταν η συνάντηση του με τους νοσηλευτές και η περαιτέρω ενημέρωσή του για τα διαδραματιζόμενα σε σχέση με την πρόσφατη επίθεση ασθενή σε λειτουργούς της δημόσιας υγείας", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται πως συνδικαλιστική ελευθερία και δράση, ως συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, πρέπει να γίνεται σεβαστή ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό δικαίωμα και όχι να πλήττεται ασύγγνωστα και αβασάνιστα από συλλήψεις και διαπόμπευση λόγω υπέρμετρου ζήλου και εξάντλησης των ακραίων ορίων των εξουσιών που ο νόμος δίδει στα όργανα της τάξης.

"Η Αστυνομία, ως όργανο της εκτελεστικής εξουσίας που επιβάλλει την τάξη, θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες που κινδυνεύουν και να αποφεύγει ακραίες και επιδεικτικές συμπεριφορές επειδή απλά ο νόμος της δίδει την εξουσία. Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη εξουσία που η Αστυνομία διαθέτει, θα πρέπει να ασκείται με φειδώ και με σύνεση", αναφέρει η ΑΣΔΥΚ.

Επίσης καλεί τον Υπουργό Υγείας και τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως λάβουν άμεσα μέτρα σχετικά με την έλλειψη ασφάλειας στα δημόσια νοσηλευτήρια. "Θεωρούμε απαράδεκτο, να υπάρχουν κρούσματα σωματικής βίας εν ώρα καθήκοντος των υπαλλήλων. Ο εργασιακός χώρος πρέπει να προστατεύεται για αποφυγή παρόμοιων και δυστυχώς επαναλαμβανόμενων περιστατικών", αναφέρει η συντεχνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα