Συνεχίζεται η μάχη των δηλώσεων

ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο Α. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο πρώην ισχυρός ανήρ της Μαρφίν Λαϊκής Ανδρέας Βγενόπουλος, σε απάντηση προχθεσινής δήλωσης του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες για διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με την οικονομία της Κύπρου.

Απαντώντας ο Α. Βγενόπουλος

μίλησε για αναδίπλωση του Υπουργού, «προφανώς κατόπιν συμβουλής ανθρώπων που γνωρίζουν νομικά, αναφέροντας κάποια σωστά πράγματα τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με την πρώτη του δήλωση, επιχειρώντας -μάταια- να επανορθώσει τις νομικές συνέπειες των όσων αρχικά είπε».
Υπενθυμίζει, επίσης, την άρνηση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής να τον ακούσει, όταν ο ίδιος ζήτησε τέσσερεις ώρες για να πει τις απόψεις του για τα διαδραματισθέντα, και να απαντήσει, όπως γράφει, σε όλες τις ερωτήσεις που θα του ετίθεντο.

«Απεδείχθη όμως -αναφέρει- ότι η πρόσκληση που μου απηύθυναν ήταν προσχηματική, διότι δεν επιθυμούσαν να μου δώσουν τον χρόνο που ήταν απαραίτητος για τη διεξοδική κάλυψη όλων των θεμάτων».

Στη δήλωσή του ο Α. Βγενόπουλος προσθέτει ότι «γνωρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά δεν το λέει στον κυπριακό λαό, ότι η μόνη δήθεν υπόθεση που έχει έλθει στην Ελλάδα και με αφορά είναι μία εντελώς ανυπόστατη υπόθεση κατασκευής της κυρίας Καλογήρου, η οποία, αντί να έχει δικασθεί για παράβαση καθήκοντος, αφού τις σχετικές ιδιωτικές ποινικές αγωγές ανέστειλε με παρέμβασή του ο κ. Γενικός Εισαγγελέας, χρησιμοποιείται από κάποιους σαν αιχμή του δόρατος ελλείψει άλλων σοβαρών υποθέσεων».

Στη συνέχεια, κάνει λόγο για «κατασκευή κατηγορουμένων, και μάλιστα για ανύπαρκτη υπόθεση και δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, λόγω των δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης σε επίπεδο Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τέλος, αναφέρει ότι «μετά από 4 χρόνια άκαρπων ερευνών που απέδειξαν ότι δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα που να έχουν προκαλέσει την κατάρρευση της οικονομίας, ο κυπριακός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια.

»Σίγουρα δεν θα του την πουν αυτήν την περίοδο, ενόψει βουλευτικών εκλογών. Θα τη μάθει όμως, με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αναμένεται να εκδοθεί το β' εξάμηνο του 2016», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα