Συνεχίστηκαν στη Γενεύη οι συζητήσεις για το Συριακό

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχαν συνομιλίες την Τετάρτη με στόχο να συμφωνήσουν στο πώς να διαχωρίσουν τους εξτρεμιστές παραστρατιωτικούς, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, από τους επαναστάτες μαχητές στο Χαλέπι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια εκεχειρία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Μάικλ Ράτνεϊ ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της Ουάσινγκτον, ενώ η Μόσχα

έστειλε στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη.

Μαζί με τους Ρώσους και τους Αμερικανούς, συναντήθηκαν και αξιωματούχοι από περιφερειακές δυνάμεις όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, αλλά όχι από τη σύμμαχο χώρα της Συρίας, το Ιράν, το οποίο δεν προσκλήθηκε, δήλωσε δυτικός διπλωμάτης πριν τη συνάντηση.

«Η ιδέα είναι να εμπλακούμε με τους Ρώσους σε μια συζήτηση για το ζήτημα», είπε.

Οι συζητήσεις στη Γενεύη πραγματοποιούνται μετά από συνάντηση μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους την Τρίτη που είχε ως σκοπό το συντονισμό των προσπαθειών για μια νέα κατάπαυση του πυρός αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ξαφνικά ότι έχει τερματίσει τις αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές υπό τον έλεγχο των επαναστατών στο Χαλέπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα