Συνδ. Τυροκόμων Κύπρου: Κοινός στόχος η διαφύλαξη των εξαγωγών χαλλουμιού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου μετά την χθεσινή συνάντηση με την Υπουργό Γεωργίας. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου, είχε χθες την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου, την οποία συγχαίρουμε για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που έχει να επιτελέσει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά στην Υπουργό τις θέσεις μας

γύρω από το θέμα του χαλλουμιού, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις προτάσεις μας, για αντιμετώπισή τους.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η ίδια η Υπουργός από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της είχε θέσει υψηλά στις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου της το θέμα του χαλλουμιού, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Διαπιστώθηκε επίσης, κι αυτό μας ικανοποιεί, ότι ο στόχος για διαφύλαξη των εξαγωγών του χαλλουμιού είναι κοινός. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με την Υπουργό ενόψει και των αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς και της επικείμενης σύσκεψης όλων των ενδιαφερόμενων μερών στην παρουσία του Προέδρου.

Αμετάβλητος στόχος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου παραμένει η προστασία του χαλλουμιού ως το εθνικό μας προϊόν, η διαφύλαξη και περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, η αξιοποίηση όλου του παραγόμενου στην Κύπρο γάλακτος και η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στον κλάδο της τυροκομίας, προς όφελος του τόπου μας και της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν θα πάει η Αγία Ζώνη στην Αρχιεπισκοπή – «Στόχος είναι τα χρήματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα