Συνάντηση ΥΠΟΙΚ-Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

Χωριστές συναντήσεις με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Ραμίν Τολούι, θα έχει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Oι συναντήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα που πραγματοποιείται μεταξύ 15 και 17 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε

ο κ. Γεωργιάδης πρόκειται για τις πρώτες επαφές σε υψηλό επίπεδο μετά την έξοδο της Κύπρου από το 3ετές πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. «Θα γίνουν σημαντικές επαφές, οι οποίες θα είναι οι πρώτες σε ψηλό επίπεδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει χωριστές επαφές με την κ. Λαγκάρντ και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει επίσης συναντήσεις και με εκπροσώπους διεθνών επενδυτικών τραπεζών και οίκους αξιολόγησης.

«Το μήνυμα που θα σταλεί είναι ότι η Κύπρος παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και στη δημοσιονομική εξυγίανση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Ραμίν Τολούι.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται και οι οικονομικές επιπτώσεις μιας πιθανής επανένωσης της Κύπρου. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το θέμα αυτό σε συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ. Ο κ. Γεωργιάδης θα ενημερώσει επίσης τον Αμερικανό αξιωματούχο για τις χειροπιαστές κινήσεις που έγιναν σε θέματα διαφάνειας.

Πέραν από τον κ. Γεωργιάδη, την κυπριακή αντιπροσωπεία θα απαρτίζουν η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΟΙΚ και της ΚΤΚ. Ο ΥΠΟΙΚ αναχωρεί την Πέμπτη και επιστρέφει στη Κύπρο το Σάββατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα