Συνάντηση Σουνάκ και Χέρτζογκ - «Διαστρέβλωση των γεγονότων»

Ο Πρόεδρος Isaac Herzog κατακεραυνώνει το BBC στη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak, λέγοντας ότι «θέλει να θέσει το θέμα της αντικειμενικής ή μη αντικειμενικής αναφοράς για αυτήν την τραγωδία», καθώς ο Sunaks χαμογελά και κουνάει το κεφάλι του.

«Πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο το BBC χαρακτηρίζει τη Χαμάς είναι μια διαστρέβλωση των γεγονότων. Έχουμε να κάνουμε με μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο, και ξέρω ότι σε σύγχρονες δημοκρατίες όπως

η δική σας και η δική μας, δεν μπορείτε να επέμβετε από μόνοι σας, αλλά επειδή το BBC έχει έναν συγκεκριμένο δεσμό και είναι γνωστό ως Βρετανία. Σε όλο τον κόσμο, πρέπει να υπάρξει μια κατακραυγή ώστε να υπάρξει μια διόρθωση και η Χαμάς θα οριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. ”

«Τι άλλο πρέπει να δουν για να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια φρικτή τρομοκρατική οργάνωση;» ρωτάει ο Χέρτζογκ.

Το BBC αρνείται να χαρακτηρίσει τη Χαμάς «τρομοκράτες».

Ο Σουνάκ απαντά ότι «θα πρέπει να το ονομάσουμε όπως είναι – μια τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε από μια κακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

«Δεν έχετε απλώς το δικαίωμα να το κάνετε αυτό, έχετε καθήκον να το κάνετε», συνεχίζει ο Σουνάκ, αναφερόμενος στο Ισραήλ που αποκαθιστά την ασφάλεια στη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισημαίνει επίσης την «ανάγκη για ανθρωπιστική πρόσβαση», υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι «είναι θύματα αυτού που έχει κάνει η Χαμάς».

Διαβάστε επίσης: LIVE: Χαραμάδα στην πολιορκία της Γάζας η συμφωνία για ανθρωπιστική βοήθεια

Πηγή: Times to Israel

Keywords
Τυχαία Θέματα