Συνάντηση Σουλτς - Τσίπρα: Είμαστε στο σωστό δρόμο

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Αφού δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος ότι «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για μία βιώσιμη λύση», ο κ. Σουλτς πρόσθεσε ότι γίνεται κοινή προσπάθεια για να γίνει το βέλτιστο δυνατό και να βρεθεί μια κοινή συμφωνία. «Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ,

θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος τόνισε με νόημα: «Οι απλοί πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό και τώρα οι κατέχοντες, όσοι δηλαδή έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό θα πρέπει να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων».Ο Ελληνας πρωθυπουργός στις δικές του δηλώσεις στάθηκε στους στόχους της κυβέρνησης που όπως είπε είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας του ελληνικού λαού και ο σεβασμός που μας έδωσε πρόσφατα ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα βρεθεί μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση για τους λαούς».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί στις 15:30. Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση θα κάνουν κοινές δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη: Χεράκι χεράκι μπήκαν στο γραφείο Τσίπρας και Γιούνκερ

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα