Συνάντηση ΠΑ.Σ.Π. με Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης

Την σαφή και ξεκάθαρη εντύπωση ότι η Πολιτεία δεν γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, απεκόμισαν τα στελέχη του ΠΑ.Σ.Π. στην συνάντησή τους (10/09) με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.

Ο πρόεδρος και ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας, Σπύρος Νεοφυτίδης και Λοΐζος Χατζηδημητρίου, αντίστοιχα, είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τον αξιότιμο υπουργό ανταλλάσσοντας απόψεις για σημαντικά θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση την κοινωνία μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην

καμπάνια του ΠΑ.Σ.Π. κατά των προσυνεννοημένων αγώνων, αλλά και στην σχετική έρευνα που διενήργησε ο Σύνδεσμος και παρουσίασε εντός της περασμένης σεζόν (το ερωτηματολόγιο συμπλήρωσαν πέραν των 300 ποδοσφαιριστών).

Ο κ. Νεοφυτίδης παρουσίασε το RED BUTTOΝ, ένα πρωτοποριακό σύστημα που δίνει την ευχέρεια σε ποδοσφαιριστές να καταγγείλουν αξιοπερίεργες δραστηριότητες με στόχο την χειραγώγηση αγώνων, ενημερώνοντας τον υπουργό για όλες τις σχετικές παραμέτρους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, αφού πρώτα ζήτησε διευκρινίσεις, διατύπωσε τη θέση ότι το σύστημα θα πρέπει να αξιολογηθεί σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

Η Πολιτεία, πάντως, δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε σχέση με το ζήτημα, αφού όπως ανακοίνωσε ο κ. Ιωνάς Νικολάου, θα γίνει επαναξιολόγηση τη νομοθεσίας για τα σικέ παιχνίδια. Όπως εξήγησε και στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, θα γίνουν ενέργειες για υιοθέτηση πιο αυστηρών ποινών.

Πολύ θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι ο υπουργός αναγνώρισε την ανάγκη για αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας και τη δημιουργία σχεδίου δράσης σε ενδεχόμενη καταγγελία για στημένους αγώνες.

Σημαντικό ρόλο στη συνάντηση διαδραμάτισε και ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, ένας άνθρωπος με πολιτικές και -ασφαλώς- ποδοσφαιρικές γνώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα