Συνάντηση Νετανιάχου-Ομπάμα για σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης

Με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να συναντηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για εξεύρεση λύσης ανάμεσα στη σύγκρουση των δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη για να συζητήσουν μια συμφωνία για στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Λευκού Οίκου.

"Η συνάντηση θα είναι επίσης μια ευκαιρία

για να συζητήσουν την ανάγκη για πραγματική πρόοδο μιας λύσης των δύο κρατών στην ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση", όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου, υπεραμύνθηκε σήμερα της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, ύψους $38 δισεκατομμυρίων, απέναντι στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για το ενδεχόμενο να έχει επιτύχει ακόμη καλλίτερα ανταλλάγματα εάν δεν είχε εξοργίσει με τη στάση του τον Λευκό Οίκο.

Παίρνοντας τον λόγο στο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου δήλωσε πως η εν λόγω συμφωνία «είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που έχει χορηγηθεί από τις ΗΠΑ σε οποιαδήποτε χώρα στην ιστορία τους».

«Τούτο αποδεικνύει τη σημασία των σχέσεων και τη δύναμη των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απαντώντας έμμεσα στις κριτικές ότι το εβραϊκό κράτος θα μπορούσε να εκμαιεύσει μεγαλύτερα ανταλλάγματα για να ισοσταθμίσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά που συνήφθη με το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι, ο Ομπάμα θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ για να συζητήσουν τρόπους για την εμβάθυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας και για την αντιμετώπιση των «προβοκάτσιων» από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε.

Πηγή: Indepedent

Keywords
Τυχαία Θέματα