Συνάντηση με διδακτορικούς Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

Πρύτανης: «οι Διδακτορικοί φοιτητές αποτελούν έναν από τους κύριους μοχλούς της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο»

Με πρωτοβουλία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητή Διόφαντου Χατζημιτσή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, στην αίθουσα της Συγκλήτου η πρώτη συνάντηση των Διδακτορικών φοιτητών του Πανεπιστημίου. Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν ο Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Δρ. Βασίλης Πρωτοπαπάς, συζητήθηκαν ζητήματα

που αφορούν τους Διδακτορικούς φοιτητές.

Ο κ. Χατζημιτσής αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο στον τομέα της έρευνας και εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που επιτελούν οι Διδακτορικοί φοιτητές. Επισήμανε δε τη σημασία της παραγωγής γνώσης και καινοτομίας και το ρόλο που επιτελούν οι φοιτητές στην προσπάθεια αυτή. Τονίζοντας τη σημασία της εσωτερικής επικοινωνίας, ο Αντιπρύτανης ανέφερε ότι η συνάντηση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων με στόχο την καθιέρωση ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στις αρχές του Πανεπιστημίου και τους διδακτορικούς φοιτητές. Παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά δράσεων στις οποίες θα εμπλέκονται οι Διδακτορικοί φοιτητές καθώς και πρωτοβουλίες προς την εξεύρεση χρηματοδότησής τους.

Ανάμεσα στις δράσεις που εξήγγειλε ο Αντιπρύτανης περιλαμβάνεται και η διοργάνωση συνεδρίου, μέσα στο επόμενο Ακαδημαϊκό εξάμηνο, στη διάρκεια του οποίου οι Διδακτορικοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την έρευνά τους, να καθιερώσουν δίκτυα επικοινωνίας με άλλους Ερευνητές και Ακαδημαϊκούς και γενικότερα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε ερευνητικό και Ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ο Πρύτανης, στο χαιρετισμό του, τόνισε την αποφασιστικότητα του Πανεπιστημίου να στηρίξει τους Διδακτορικούς φοιτητές αναφέροντας ότι οι Διδακτορικοί φοιτητές αποτελούν έναν από τους κύριους μοχλούς της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια, προαγωγή και παραγωγή επιστημονικής γνώσης. Παράλληλα, ενημέρωσε για τη δημιουργία του Γραφείου Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας, το οποίο φιλοδοξεί να καθιερωθεί το σημείο αναφοράς κάθε ερευνητή σε σχέση με θέματα αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ενημέρωσε τους Φοιτητές ότι η Υπηρεσία προγραμματίζει την πραγματοποίηση έρευνας αναφορικά με τις ανάγκες των Διδακτορικών Φοιτητών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την ιεράρχηση των αναγκών των φοιτητών και, συνακόλουθα, την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για ικανοποίησή τους. Περαιτέρω, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για τη δημιουργία αναγνωστηρίου, αποκλειστικά για τους διδακτορικούς φοιτητές, ενώ θα διερευνηθεί και η δυνατότητα παροχής στέγασης στις εστίες του Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα