Συνάντηση Καμμένου - Θεοχάρους με πρώτο θέμα Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό συζήτησαν ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την Πρόεδρο του Κινήματος «Αλληλεγγύη» και Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, κατά τη συνάντησή τους, που έγινε σε θερμό κλίμα στο Υπουργείο Άμυνας.

Η κ. Θεοχάρους ενημέρωσε τον κ. Καμμένο

για τις θέσεις του Κινήματος επί των θεμάτων της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε ότι η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο αποτελεί ακρογωνιαία προϋπόθεση για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης, λόγω της διαφαινόμενης συμμετοχής των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου 2017, η οποιαδήποτε συζήτηση θα είναι πιο αποτελεσματική μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι κ.κ. Θεοχάρους και Καμμένος επαναδιατύπωσαν τη θέση τους ότι η Κύπρος είναι θύμα εισβολής και κατοχής και η λύση του προβλήματος πρέπει να εμπεριέχει την ακύρωση των συνεπειών αυτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα